La plantilla de Robert Bosch Castellet convoca tres dies de vaga per evitar el tancament

Els dies acordats són el 25 i 29 de setembre i l'1 d'octubre

Manifestació dels treballadors de Bosch a Vilafranca
Treballadors de l'empresa Bosch a Vilafranca manifestant-se el passat 12 de setembre | Cedida

El comitè d’empresa de Robert Bosch Castellet ha convocat tres jornades de vaga de 24 hores per mostrar el rebuig de la plantilla a la decisió de l’empresa de tancar la planta. Des del sindicat CCOO, que donen suport a la mobilització, exigeixen a l’empresa que retiri l’expedient presentat.

La primera jornada de vaga serà aquest divendres, 25 de setembre, quan tenen previst fer una assemblea de treballadors per analitzat la situació. També faran vaga el dimarts, 29 de setembre, coincidint amb la reunió del període de consultes de l’expedient. Per això han convocat la plantilla a concentrar-se el mateix dia, de 9 a 14 hores, a Barcelona, davant l’Hotel Barceló Sants, on està previst que es faci la reunió. 

La darrera jornada de vaga serà dijous 1 d’octubre, jornada en què hi ha prevista una reunió entre les parts amb la mediació de l’Administració. Aquest dia també han convocat els treballadors a una concentració, de 10 a 14 hores, davant la seu del Departament de Treball.

La ministra de Treball celebra la sentència sobre els ‘riders’

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha celebrat aquest dimecres la sentència del Tribunal Suprem que reconeix que els repartidors de Glovo, els ‘riders’ són falsos autònoms i per tant tenen relació laboral amb l’empresa. En una entrevista a Onda Cero, Díaz ha recordat que la Inspecció de Treball treballava en la mateixa direcció «i per fi avui el Tribunal Suprem entén que no són emprenedors, que hi ha un frau en aquestes contractacions i que han de ser considerats treballadors». «Avui molta satisfacció per aquesta sentència», ha afirmat.

Díaz ha recordat que el seu govern ja té «més o menys enllestida» una proposta per regular aquest camp i la sotmetrà al diàleg social un cop s’hagi assolit un acord per a la pròrroga dels ERTO. «El que és clar és que no són persones incorporades a cap fórmula d’autònoms, i per tant són relacions laborals i la legislació se’ls ha d’aplicar de manera contundent». 

A més, Díaz ha apuntat que en no reconèixer aquesta relació laboral amb els seus ‘riders’, Glovo feia «competència deslleial» amb altres empreses que sí que tenen donats d’alta els seus treballadors i paguen les cotitzacions socials. «Fins i tot des del punt de vostè econòmic és molt important aquesta sentència», ha dit. 


Comentaris

envia el comentari