Els taxistes tornen al carrer a Barcelona per la pujada del preu dels carburants

La vaga que podria col·lapsar Barcelona i part de Catalunya: «de les més massives»

Pretenen que l'aturada es faci extensiva a tot Catalunya

Apunteu bé aquesta data. El 18 de maig hi ha una vaga convocada que podria paralitzar Barcelona i, fins hi tot, altres zones del territori català. L'aturada la protagonitzaran, de nou, els taxistes. El seu inici tindrà lloc des del matí fins al migdia, aproximadament.

Va ser aquest divendres, quan el sector del taxi va anunciar una «aturada total» del servei el pròxim 18 de maig a tot Catalunya per exigir que es mantingui la proporció d'una VTC per cada 30 taxistes en el decret llei que prepara la Generalitat davant la finalització de la moratòria de quatre anys del decret Ábalos. 

A Barcelona, la protesta, convocada per Élite Taxi, el Sindicat del Taxi de Catalunya, i l'Agrupació Taxi Companys, serà de deu del matí fins a les dues del migdia, i consistirà en una marxa lenta per la ciutat que es preveu que acabi davant del Parlament. 

Demanen una resposta «clara» 

El portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez, va demanar una resposta «clara» de totes les formacions polítiques i va advertir que el «model Ayuso» no funciona a Catalunya.

En principi, el pròxim 29 de setembre del 2022 les llicències VTC ja no tindran permís per prestar servei en vies urbanes, d'acord amb el decret de moratòria. 

Segons va explicar el portaveu d'Élite Taxi, el sector ha decidit engegar les mobilitzacions perquè tenen indicis que les VTC estan «iniciant negociacions» per transportar viatgers més enllà d'aquesta data.

En aquest sentit, Álvarez va denunciar que el Departament de Territori no els ha donat «cap notícia» en relació amb la futura regulació, lamentant que el conseller Jordi Puigneró no s'hagi reunit «encara» amb el sector del taxi.

Davant d'això, els portaveus del sector van instar la Generalitat i  totes les formacions polítiques a «posicionar-se públicament». 

Una vaga «massiva»

Des del sector del taxi, preveuen que la mobilització del pròxim dia 18 de maig sigui de les «més massives». 

Tal com van explicar, el propòsit és que l'aturada es faci extensiva a tot el territori català i que a les altres capitals catalanes també es convoquin marxes lentes. 

Segons el portaveu d'Élite Taxi, aquesta convocatòria «només és un avís».