Pla obert d'un informador de Renfe ajudant un dels passatgers a l'estació de Sants a Barcelona

Tot el que has de saber sobre la vaga de Renfe del 15 de juliol

Els trens de Rodalies circularan al 66% en les hores punta

Comissions Obreres (CCOO) va convocar vaga a Renfe al conjunt de l’Estat espanyol per al 15 de juliol, tal com va anunciar dijous passat en un comunicat. Amb la jornada de vaga, CCOO reclama més llocs de treball, menys hores de jornada laboral i que es consolidi el salari. Tres aspectes «troncals» de l’últim conveni col·lectiu que, segons denuncia el sindicat, Renfe està incomplint. La companyia tampoc descarta noves convocatòries de vaga per al mes d'agost.

Trens al 66% en les hores punta

Ara, el Ministeri de Foment ha establert el dispositiu de serveis mínims per a la vaga convocada el 15 de juliol, per tal de garantir la mobilitat de viatgers i mercaderies. Els trens de Rodalies i Regionals circularan al 66% en les hores punta i al 33% en les hores vall durant la vaga del 15 de juliol.  Les hores punta s'estableixen en la franja de sis a dos quarts de deu del matí i de cinc de la tarda a dos quarts de nou de la nit. La resta de la jornada és considerada hora vall.

Pel que fa a AVE-Llarga distància, es decreta un servei del 72% dels trens afectats, que són aquells que es fan amb personal de Barcelona. Als Avant, els serveis essencials són del 65%. Renfe ha informat que els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació per als serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional a estacions i agències de viatge.

Pel que fa als trens de mercaderies, Renfe ha establert un percentatge del 25% del servei habitual.  En total, Renfe ha cancel·lat 213 trens de Mitja Distància i 107 AVE que hi havia programats pel dilluns 15 de juliol. Els trens que no s'han cancel·lat i que circularan de manera habitual es poden consultar aquí. 

Rodalies i Regionals

  • HORES PUNTA  (6 h a 9.30 h i 17 h 20.30 h): Serveis al 66%
  • HORES VALL (resta de la jornada): Serveis al 33%

AVE-Llarga distància

  • Servei del 72% en els trens afectats (els que es fan amb personal de Barcelona)

Avant

  • Serveis essencials del 65%

Mercaderies

  • Servei del 25%

 

També et pot interessar...