Nova vaga als trens de Rodalies i Adif prevista pel 31 d'octubre

La jornada es reduirà a uns serveis mínims del 33% en trens de Rodalies i regionals, menys a les hores puntes, que el servei ofert serà del 66%

Nova vaga de Rodalies a Catalunya. El sindicat CGT ha convocat una nova vaga del servei a Catalunya pel dia 31 d’octubre, coincidit amb la vigila del pont de Tot Sants. En aquest sentit, Renfe ja ha informat que habilitarà els serveis mínims previstos per aquesta mena d’imprevistos i la vaga començarà durant la matinada de dimarts a dimecres.

La jornada es reduirà a uns serveis mínims del 33% en trens de rodalies i regionals, menys a les hores puntes, que el servei ofert serà del 66%. Entre les 06:00 hores i les 09:30, i entre les 17:00 hores i les 20:30 la freqüència serà del 66%. Tampoc se’n salvaran, en aquesta mateixa línia, els trajectes de llarga distància convencionals i els d’altar velocitat, ja que la vaga afectarà el 72% dels trens.

La segona gran vaga des de l'estiu

A principis d’octubre, el sindicat ja va avançar la seva intenció de convocar la vaga per exigir un model de ferrocarril públic, social i sostenible, així com solucions a la situació present i futura del sector ferroviari a l’Estat espanyol. Les negociacions entre Renfe, Adif i el sindicat, així mateix, no haurien arribat a bon port i la vaga es mantindrà.

En aquesta pàgina es pot consultar l'afectació total dels trens de Renfe a Catalunya de cara el dimecres 31 d'octubre
En aquesta pàgina es pot consultar l'afectació total dels trens de Renfe a Catalunya de cara el dimecres 31 d'octubre | CatalunyaDiari.cat

 

L'organització sindical demanda solucions davant la «constant» pèrdua de poder adquisitiu, contra la «massiva externalització» dels serveis i contra un pla de recursos humans que comporta, segons expliquen, una pèrdua de personal perpètua.

Finalment, doncs, també cal esmentar que aquesta vaga se suma a la que ja va convocar el mateix sindicat el passat 27 de juliol de 2018. En aquella ocasió, així mateix,  la vaga va aconseguir paralitzar un total de 161 trens.