El conjunt blaugrana dirigit per Victor Valdés no ha disputat el segon partit del torneig

Valdés no permet al Juvenil del Barça competir pel tercer lloc en un torneig

L'entrenador del Juvenil A no estava conforme amb l'organització pel que fa als temps de descans entre partits

L'exporter i capità blaugrana, Victor Valdés, ha pres la decisió, com a entrenador del Juvenil A del Futbol Club Barcelona, que  el seu equip no disputés el partit on es competia pel tercer lloc de l'Otten Cup. Els de Valdés participaven en un torneig celebrat als Països Baixos juntament amb l'Everton, l'Inter de Milà i el PSV, l'organitzador.

El conjunt blaugrana va perdre el primer partit contra els italians i Valdés ha decidit que  el seu equip no disputaria el segon partit. L'exporter del primer equip del Barça ha compartit una publicació a través de les xarxes socials per tal d'aclarir els motius que l'han dut a prendre aquesta dràstica decisió.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Desde la cuenta de Víctor Valdés Team, queremos comunicar: He tomado la decisión personal como máximo responsable de mi grupo de jugadores, de no disputar el partido que decidiría el 3er o 4rto clasificado del torneo Otten Cup esta mañana. Mi decisión está basada únicamente en salvaguardar la salud de mis jóvenes jugadores, no estamos conformes con la organización en cuanto a los tiempos de descanso entre partido y partido, hoy al caer eliminados en semifinales, no ha habido margen de recuperación, apenas 1 hora entre partidos, a un desgaste fuera de lo común para su edad y para el tramo de pretemporada en el que nos encontramos. Sin más, quiero decir que ante el alto riesgo de lesión en mi plantilla, o algo más grave a nivel cardíaco que podría ocurrir de no tomar esta decisión, asumo toda la culpa y responsabilidad de lo que esto haya podido generar. Miremos más por los futbolistas y el espectáculo, de momento, en mi opinión, eso no ha prevalecido, pero yo a los míos siempre los protegeré sin importar las consecuencias. Víctor Valdés.

Una publicación compartida de Victor Valdes Team (@victorvaldesteam) el

«Salvaguardar la salut dels meus jugadors»

En el comunicat Valdés carrega contra les condicions del torneig que exposa als jugadors a unes elevades exigències físiques  on ha assenyalat que els jugadors disposaven  d'una hora per recuperar-se del partit anterior,  ja que el descans entre aquest era gairebé inexistent. L'entrenador no s'ha mostrat conforme amb l'organització pel que fa al temps de descans que ha qualificat d'un «desgast fora d'allò que és comú per la seva edat i pel tram de pretemporada on ens trobem».

Així doncs, s'ha negat a participar el partit per tal de «salvaguardar la salut dels meus jugadors» perquè podia suposar «un alt risc de lesió per la meva plantilla o quelcom més greu». L'entrenador manifesta que assumeix tota la responsabilitat i conseqüències que pugui causar la seva decisió. També ha fet una crida a «mirar més pels futbolistes» i no tant per «l'espectacle». Des del club, s'ha emès també un comunicat on s'explicava què havia passat i el motiu de la decisió presa. 

També et pot interessar...