Driss Oukabir no col·labora en la investigació dels atemptats del 17-A

Oukabir manté la seva innocència i no respon amb credibilitat les preguntes més importants de les Forces de Seguretat
Driss Oukabir és el germà de Moussa, un dels terroristes abatuts a Cambrils | Cedida

 

Driss Oukabir, el germà de Moussa, un dels gihadistes de la cèl·lula de Ripoll, és l'únic dels tres implicats que estan a la presó que ha mantingut el seu silenci i que no ha respost amb credibilitat a les preguntes de les Forces de Seguretat, segons recull 'el Periódico'. És a ell a qui fonts policials li atribueixen més coneixement del grup del qual ell assegura tenir. Consideren que per ell passen qüestions claus de la investigació dels atemptats d'ara fa dos anys a Barcelona i Cambrils.

 

Oukabir està en presó preventiva des del 22 d'agost del 2017 i contra ell pesa l'evidència que va acompanyar a Younes Abouyakoub a llogar la furgoneta que posteriorment va utilitzar per cometre l'atemptat a La Rambla. També hi ha testimonis que el van veure visitar diverses vegades el xalet d'Alcanar que funcionava com a base de la cèl·lula. 

 

Driss Oukabir segueix sense respondre de forma creïble a les preguntes de les Forces de Seguretat | Cedida

 

Aïllats a la presó

El silenci d'Oukabir contrasta amb la quantitat de dades que ha proporcionat Houli Chemlal, el supervivent de l'explosió d'Alcanar, que ha donat informació sobre els objectius, relacions i la forma d'operar del grup terrorista al jutge Fernando Andreu, segons el mitjà citat anteriorment. 

 

Oukabir, Chemlal i Said Ben Iazza, els tres inculpats pels atemptats del 17-A, compliran dos anys a presó i ho fan amb les mateixes condicions estrictes en règim de primer grau. Els tres només poden passar quatre hores diàries fora de la seva cel·la i no poden coincidir amb un altre reclús. Chemlal continua a la presó de Castelló II, Ben Iazza ho fa a la de Morón, a Sevilla mentre que Oukbair ha estat traslladat a una altra presó i de Soto del Real ha anat al centre penitenciari de Picassent, a València.

 

La versió de Driss Oukabir va canviar un cop va entrar en règim preventiu, ja que al principi de ser detingut va declarar que els amics del seu germà Moussa havien llogat la furgoneta tot robant-li la seva documentació. Quan les càmeres de videovigilància d'una benzinera el van situar al costat Younes, el conductor, el dia de llogar el vehicle va afirmar que l'havia acompanyat però que pensava que la faria servir per a una mudança.

 

També et pot interessar...