El pare del nen mort el 17-A lamenta que no hi hagi hagut una comissió d'investigació al Congrés

Assegura que no ha pogut fer dol perquè «he començat a saber coses»

Javier Martínez, el pare d'en Xavi, continua lluitant per saber qui hi havia darrere dels atemptats
Javier Martínez, el pare d'en Xavi, continua lluitant per saber qui hi havia darrere dels atemptats | CCMA

Ahir es complien dos anys dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17A on setze persones van perdre la vida. Catorze van ser assassinades a la Rambla de la ciutat comtal, una a l'avinguda Diagonal durant la fugida del conductor de la furgoneta i una a Cambrils. Supervivents i familiars de les víctimes continuen patint les ferides físiques i psicològiques dels atemptats.

La família d'en Xavi, el nen de tres anys que va ser assassinat a la Rambla, ha explicat a TV3 que dos anys després estan lluny de tornar a la normalitat. L'àvia del nen, Paquita Espinola, ha explicat que tot i el temps que ha passat «penso que no n'ha passat ni un» i ha afegit que «has d'acceptar-ho» malgrat que «és un buit molt gran el que et deixa».

L'àvia d'en Xavi declara que fets com aquest «destrossa famílies»
L'àvia d'en Xavi declara que fets com aquest «destrossa famílies» | CCMA

 

Familiars de les víctimes demanen canvis en els protocols

Espinola ha assenyalat que «la meva casa està destruïda i els meus fills també, en el bo i en el dolent. El meu fill mai podrà marxar d'aquí». En aquest sentit la família Martínez, de Rubí, considera que el protocol que s'aplica quan es produeix un atemptat s'ha de canviar perquè el tractament psicològic arriba tard i només s'aplica als pares i avis de la víctima malgrat que és quelcom que afecta a tota la família.

«Vaig veure que passaven mesos i ningú feia res, vaig començar a parlar amb el govern de Catalunya i després amb el de Madrid, vaig parlar amb el jutge, el ministre, per dir-li que no ho fan bé i que han de canviar el protocol» manifesta Javier Martínez, el pare d'en Xavi.

Reclamen una comissió d'investigació per aclarir els fets

Martínez fa temps que lluita per saber qui hi havia darrere dels atemptats «estic esperant respostes» i afegeix que «no he pogut fer dol perquè he començat a saber coses, et neguen moltes coses i et neguen una comissió d'investigació». El pare lamenta que finalment, no hi hagi hagut una comissió d'investigació al Congrés dels Diputats de Madrid: «Per què no la volen fer? No ho entenc. No m'han dit res, no em contesten».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari