Imatge d'arxiu dels peus d'un nadó

Un valent: el bebè que ha passat 70 dies a l'UCI per Covid a Espanya

El petit valencià va contagiar-se amb una setmana de vida


Petru és un petit valent que ha estat capaç de vèncer el coronavirus després d'estar 70 dies ingressat a l'UCI. El nadó valencià va néixer, en mig d'una pandèmia, fa gairebé tres mesos en perfectes condicions. Si bé és cert que el coronavirus és una malaltia que no distingeix d'edats, arribant a afectar indiferentment a tota la població, les dades apunten que la Covid-19 és menys greu amb els infants. 

Petru, el nadó valencià que rep l'alta després de 70 dies a l'UCI

Tot i néixer sense complicacions, Petru va haver de ser ingressat nou dies després d'arribar al món per culpa la Covid-19. El petit valencià va contraure el virus en la seva primera setmana de vida quan els seus pares, Cristina i José, van dur-lo a casa. Allà, el seu germà, portador del virus asimptomàtic, va contagiar-lo.

L'estat de salut de Petru va empitjorar ràpidament. Primer va presentar greus problemes respiratoris i, posteriorment, dificultat en l'alimentació. Els pares del petit van decidir traslladar-lo urgentment a l'Hospital Vithas 9 d'Octubre de València, on va acabar sent ingressat a l'UCI pediàtrica.

Ara, després de 70 dies hospitalitzat, Petru ha pogut sortir de la unitat de crítics i ja es troba a casa després de rebre l'alta hospitalària. La sortida de l'hospital ha estat un moment molt emotiu per a la família i per al personal sanitari de l'hospital, que l'ha acomiadat amb aplaudiments. 

El personal sanitari ha viscut una situació molt angoixant amb aquest cas, que insisteixen que es tracta d'un dels «casos excepcionals» en què la Covid-19 ha afectat greument a un menor, fins al punt d'haver de traslladar-lo a l'UCI. La seva recuperació ha estat molt lenta i les mesures de seguretat han estat tan estrictes que al principi els seus pares només podien veure'l per videoconferència.

Entre aplaudiments, la mare, emocionada, ha assegurat «haver-se sentit molt recolzada en tot moment per tot el personal». A més, ha destacat que «mai, ni ella ni la seva família, oblidaran la solidaritat i les mostres d'afecte demostrat per tot el centre hospitalari».
 

Casos excepcionals

Des de l'esclat de la pandèmia s'ha insistit en la necessitat de protegir els col·lectius de població més vulnerables. La gent gran i amb patologies prèvies s'han convertit en els principals afectats pel coronavirus, que ha atacat amb especial duresa a les persones majors de 80 anys.

Altres franges d'edats també s'han vist molt afectades pel virus. Així, a partir dels 50 anys s'ha demostrat que augmenta exponencialment el risc de patir complicacions per Covid-19. També s'ha pogut comprovar que el virus afecta els joves d'entre 20 i 30 anys, que durant gran part de la pandèmia s'han convertit en el col·lectiu amb més casos actius, encara que la gran majoria són lleus o fins i tot asimptomàtics.

El mateix ha passat amb els menors d'edat, inclosos els nadons, que des de l'inici de la crisi han mostrat una gran resistència al virus. No obstant això, el cas de Petru no és l'únic cas excepcional del nostre país. L'alarma també va saltar a Cantàbria el passat mes d'agost quan van ser ingressats tres infants, un d'ells un nadó, per complicacions arran del coronavirus.

A més, el nostre país veí, Portugal, va registrar un dels casos més tràgics en haver d'acomiadar un nadó que va morir per Covid-19 amb quatre mesos.