La Vall d'Hebron crea un espai per a la investigació de la migranya

És el primer centre mèdic de l'Estat que aposta pel tractament d'aquesta malaltia

La Vall d'Hebron, en arxiu
L'hospital acull anualment a 8.000 pacients afectats per la migranya | CatalunyaDiari.cat

L’Hospital Universitari Vall d’Hebronfinançat per la Fundació Bancària ‘la Caixa’ amb 660.000 euros, crea el primer espai especialitzat pel tractament i la investigació dels pacients amb migranya, considerada la segona malaltia genètica neurològica que més incapacitat provoca. Anualment, l’hospital rep a uns 8.000 pacients per migranya, motiu pel qual s’espera igualar la xifra de visites i consultes de cara al funcionament del nou centre.

 

900.000 afectats a Catalunya

La migranya és una malaltia hereditària prevalent majoritàriament en les dones que es presenta en forma d’atacs de mal de cap. Els seus efectes impedeixen fer una vida normal, ja que el cervell reacciona exageradament a certs estímuls. Els més comuns solen ser la llum i el soroll, ja que el que de normal pot ser lluminós i repetitiu, s’acaba convertint en intens i estrident, respectivament. A més, com que en aquestes condicions el cervell tampoc s’adapta bé als canvis, els pacients són incapaços de desenvolupar qualsevol tasca i no tenen una altra opció més que deixar-la de banda.

 

La migranya pot aparèixer en qualsevol moment i pot afectar a qualsevol persona independentment a l’edat i a la salut del pacient. Pel que fa a Catalunya, al voltant dels 900.000 habitants la pateixen i, a escala global, un 6% del total dels nens la tenen. Es calcula que al món es donen uns 82 milions d’atacs diaris.  

 

Migranya
Amb la migranya, el cervell exagera i no s'adapta bé a l'entorn | Cedida

 

L’espai comptarà amb els millors professionals

L’objectiu principal que es té amb aquest projecte és investigar la migranya i, per això, tant neuròlegs, com psicòlegs i biòlegs treballaran en aquest nou espai tot ajudant als pacients a entendre millor la malaltia. Alhora, també els aconsellaran sobre què és el millor que poden fer per alleugerir el mal que generen els atacs.

 

També et pot interessar...


Comentaris
M.Angels
Enhorabona aquest estudi doncs els que patim la migranya podrem tenir una millora

envia el comentari