Imatge de les quatre etiquetes adhesives que s'han de dur obligatòriament al cotxe

Els vehicles que podran entrar a les zones de baixes emissions sense etiqueta

Aquests vehicles queden exempts de la normativa

Ja no queda gairebé res perquè entri en vigor la normativa de les Zones de Baixes Emissions (també coneguda com a ZBE per les seves sigles) de la DGT. Això portarà nous canvis davant els quals els conductors s'hauran d'adaptar.

L'aplicació d'aquesta Llei de Mobilitat Sostenible obliga els ajuntaments de municipis de més de 50.000 habitants a treure del centre de les localitats els vehicles considerats com a més contaminants. Aquests són els que no tenen l'etiqueta ambiental de la DGT i, sobretot, els cotxes de gasoil i gasolina. Tanmateix, com passa amb tota norma, també hi ha excepcions que cal conèixer i tenir en compte.

Es posaran dos tipus de multes

Les restriccions quedaran a les mans de cada Ajuntament. No obstant això, com hem pogut veure a través de les ordenances de ciutats com ara BarcelonaMadrid o Gijón, tot apunta que hi haurà dos tipus diferents de multes.

Per una banda, ens trobem amb la més greu. Aquesta serà entrar a les Zones de Baixes Emissions sense permís. Cada Ajuntament haurà d'emetre una ordenança on delimiti quins vehicles hi poden accedir i quins no. La multa, en aquest cas, serà de 200 €.

Imatge de dos agents de la guàrdia civil parlant amb un conductor
Hi ha multes de fins a 200 €. | Getty Images

D'altra banda, en cas que l'Ajuntament ho consideri oportú, es podrà multar els conductors que no tinguin al seu vehicle el distintiu ambiental o etiqueta de la DGT.

Aquests són els vehicles afectats per la Llei

Els cotxes de gasolina anteriors a l'any 2001 i els de gasoil d'abans del 2006 són els més afectats. La raó és que no podran accedir a aquests nuclis urbans perquè es consideren molt contaminants. Ja s'ha vist com ha passat això a ciutats com Barcelona i Madrid, on aquest tipus de cotxes tenen prohibit accedir a aquestes ZBE.

D'altra banda, a més de la prohibició als vehicles més antics, la Llei també posa el focus sobre aquells cotxes que tinguin el distintiu B i C. Aquests hauran d'abonar un peatge urbà quan circulin per la ZBE determinada per l'Ajuntament.

Només els vehicles 0 i Eco estaran exempts, a priori, de les restriccions que ben aviat entraran en vigor. Tot i això, també cal conèixer una altra sèrie d'excepcions importants, sobretot, si ets conductor.

Aquests vehicles estan exempts

Com passa amb tota norma, cal conèixer les excepcions a la Llei. En aquest sentit, en cas que els propietaris tinguin el domicili a la localitat pertinent i abonin l'impost de circulació, estaran exempts.

Guàrdia civil
Els vehicles d'emergències i de les Forces Armades n'estaran exempts. | Guardia Civil

El mateix passa amb aquells vehicles adaptats perquè es puguin conduir o traslladar a persones de mobilitat reduïda i als que tinguin reconeguda la consideració d'«històrics». Per acabar, també queden exempts de la norma tots els vehicles d'emergències, així com els de les Forces Armades.

La creació de ZBE: una mesura fonamental

Aquesta posada en marxa de les Zones de Baixes Emissions de la DGT és una de les mesures fonamentals per complir el Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima 2021-2030, conegut com a PNIEC per les seves sigles.

L'objectiu és reduir 27 milions de tones de CO2 al sector del transport fins al 2030. Així queda palès dins la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica a l'article 14: Promoció de la mobilitat sense emissions. S'hi estableix que és obligatori que els municipis de més de 50.000 habitants posin en marxa la norma. És a dir, un total de 149 a tot Espanya, és a dir, un 53,1 % de la població.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp