L'estratègia inèdita i exitosa d'uns veïns catalans per fer fora els okupes d'un pis

Els Mossos van presentar-se al pis i van identificar els okupes, però no van desallotjar-los

Uns veïns de Terrassa desallotjant uns okupes amb una escala de mà. 19 de desembre de 2020
Uns veïns de Terrassa han utilitzat una escala de mà per expulsar dos okupes d'un pis | Twitter @punsix

Curiós desallotjament el que han pogut presenciar els veïns del carrer de Xúquer de Terrassa (Vallès Occidental). Dues persones van okupar aquest dissabte un primer pis d’aquest carrer i van ser els mateixos veïns qui van trucar a la policia.

Els Mossos d’Esquadra van presentar-se poc després de la una de la tarda i van identificar els okupes, però no van desallotjar-los. Segons informen fonts policials, el propietari del pis no va denunciar en cap moment l’okupació.

Un grup de veïns desallotja uns okupes a Terrassa

Al voltant de les quatre de la tarda, tres hores després de l’avís i l’aparició dels Mossos, els veïns van optar per utilitzar una escala de mà i accedir ells mateixos al pis.

Un vídeo compartit a les xarxes mostra com almenys cinc veïns col·loquen l’escala al balcó i entren al pis per intentar expulsar les persones que acabaven d’okupar-lo.

Un dels okupes acaba baixant per la mateixa escala després de la pressió dels veïns, i poc després es pot veure com arriben dos agents dels Mossos d’Esquadra. Un d’ells acaba pujant per l’escala i, segons expliquen les mateixes fonts policials, l’agent entra al pis per evitar que l’okupa sigui ferit per aquests 'desallotjadors'.

Després de l’entrada de l’agent, el segon okupa acaba abandonant l’edifici pel seu propi peu, utilitzant el portal del pis i no l’escala. Els Mossos van identificar tant els dos okupes com els veïns que havien entrat al pis, però no es va realitzar cap detenció. Tal com informen les fonts policials, ningú ha presentat cap denúncia pels fets ocorreguts.

Les opinions a les xarxes han estat diverses. Gran part dels usuaris de Twitter –xarxa on s’ha compartit el vídeo- aplaudeixen l’actuació dels veïns i denuncien l’acció policial en considerar que podrien haver actuat abans que ocorregués aquest incident. Afortunadament, no hi ha hagut ferits i no s’ha realitzat cap detenció.


Comentaris

envia el comentari