Salut anuncia que a la residència de Tremp ja no hi ha cap usuari amb coronavirus

Ara bé, sis persones infectades continuen a l'Hospital Comarcal del municipi, i un està a Guissona

Pla general de la residència de Tremp amb una ambulància al davant
A la residència de Tremp ja no hi ha cap usuari amb coronavirus, segons Salut | Catalunya Diari

Aquest diumenge han acabat l'aïllament els 10 darrers residents amb Covid-19 que quedaven a la Residència Fiella de Tremp. D'aquesta manera i segons les dades facilitades per Salut, al centre ja no hi ha cap usuari amb coronavirus. Tot i això, a l'Hospital Comarcal de Tremp encara hi ha 6 usuaris positius i també n'hi ha un més a Guissona.

Pel que fa a la xifra de treballadors afectats pel virus actualment n'hi ha 30, un menys que dissabte. El brot de Covid-19 que es va detectar al centre ara fa un mes ha causat 60 morts d'un total de 143 residents. Així mateix, aquest divendres van començar les visites de familiars als usuaris del centre, ja que la residència ja té la categoria taronja.

El fort brot de coronavirus deixa 60 morts a la residència de Tremp

Recordem que dissabte mateix el departament de Salut va informar d'una nova mort a la mencionada residència, que es convertia en la víctima mortal número 60, des que es va declarar el brot al centre, ara fa un mes. En concret, en les dades del departament s'informava d'un total de 17 residents infectats, del dels quals han acabat avui la quarantena obligatòria, i 31 treballadors que també havien donat positiu a les proves de Covid-19. 

Salut vacunarà primer els col·lectius vulnerables, com els de les residències

Aquest dissabte, la consellera Alba Vergés s'ha referit a la campanya de vacunació a Catalunya, que començarà només arribar les primeres dosis. En una intervenció a Catalunya Ràdio, la titular de Salut ha defensat que la vacuna és «segura», i que el fet de poder tenir-la en tan poc temps és «un gran èxit». No ha sabut dir qui serà la primera persona a rebre la vacuna a Catalunya, però s'ha limitat a assenyalar que els col·lectius vulnerables com les persones de les residències tindran un tracte «prioritari». 

Pel que fa a la desitjada immunitat de grup, la consellera no ha pogut donar una data concreta o aproximada, però ha insistit que l'objectiu és que sigui una realitat «tan ràpid com es pugui». «Començarem el primer dia, sí. Si les vacunes arriben el 27, començarem aquest dia», ha assegurat Vergés. A més a més, ha reconegut que és normal «que la gent tingui dubtes» sobre la vacuna, però ha destacat que hi haurà molta informació al respecte. 


Comentaris

envia el comentari