YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La Comissió Europea convoca una reunió urgent sobre la nova variant del coronavirus

La reunió tindrà lloc aquest mateix diumenge

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, amb Charles Michel darrere
La Comissió Europea ha convocat una reunió urgent aquesta tarda per a donar resposta a la nova soca del coronavirus | Cedida

ACTUALITZACIÓ 20/12/2020 20:30 HORES

A banda de la reunió convocada per la Comissió Europea, la presidència de torn de la Unió, en mans d'Alemanya actualment, també ha decidit convocar una reunió per demà dilluns del comitè de crisi de la UE. En aquesta segona reunió s'abordarà la nova soca del coronavirus identificada al Regne Unit, per a «coordinar una resposta».

De moment, a diferència d'altres països, Espanya ha decidit mantenir els vols amb Anglaterra, si bé intensificarà els controls de proves PCR en ports i aeroports, i deixa la porta oberta a mesures més dràstiques. 

La Comissió Europea reuneix els 27 d'urgència davant el nou coronavirus

La nova soca de coronavirus descoberta al Regne Unit «està fora de control» i els països europeus no han tardat a reaccionar. Després que els Països Baixos, Bèlgica i Itàlia cancel·lessin tots els viatges al territori britànic, la Comissió Europea ha convocat una reunió d’urgència per valorar la suspensió dels vols al Regne Unit.

La reunió tindrà lloc aquest mateix diumenge i valorarà les mesures que s’adoptaran per frenar la nova soca de coronavirus. Per la seva banda, Pedro Sánchez ja va demanar una resposta coordinada a la Unió Europea abans de prendre alguna decisió sobre si suspendre definitivament els vols al Regne Unit.

Els països europeus responen a l’aparició d’una nova soca de coronavirus

Mentrestant, les autoritats italianes, belgues, holandeses, austríaques i irlandeses han anunciat la suspensió de tots els vols amb destinació o origen a Regne Unit en resposta a la detecció d'un nova soca de coronavirus més contagiosa.

El Ministeri d'Afers exteriors italià que dirigeix el viceprimer ministre Luigi di Maio ha ordenat suspendre els vols amb Regne Unit, segons ha informat la premsa italiana. «Regne Unit ha donat l'alarma sobre una nova forma de COVID que seria el resultat d'una mutació del virus. Com a govern tenim el deure de protegir els italians», ha explicat Di Maio en un missatge publicat a Facebook. «Per això, i després d'haver notificat al govern britànic, estem treballant amb el Ministeri de Sanitat per a signar la disposició per a suspendre vols amb Regne Unit. La nostra prioritat és protegir Itàlia i als nostres compatriotes», ha reiterat.El primer ministre belga, Alexander De Croo, ha explicat per la seva part en declaracions a la cadena VRT que se suspenen els vols i també els viatges del tren Eurostar malgrat que encara s'estudia el nou cep. «No tenim una resposta concloent», ha reconegut De Croo.


El ministre de Sanitat holandès, Hugo de Jonge, va anunciar prèviament la suspensió de les comunicacions britàniques amb Països Baixos. «Una mutació infecciosa del virus COVID-19 (sic) està circulant per Regne Unit. Es creu que es propaga més fàcilment i més ràpidament i és més difícil de detectar», ha explicat.

En el cas d'Irlanda, el seu govern ha suspès durant 48 hores tant els vols com les comunicacions marítimes a partir de la mitjanit del diumenge al dilluns després d'una trobada dels tres partits que participen en la coalició de govern.


Comentaris

envia el comentari