José Antonio Reyes va perdre la vida en un fatídic accident de trànsit

Revelen la velocitat a la que anava Reyes quan va morir en l'accident

L'1 de juny es compleix un any de l'accident mortal

Fa gairebé un any, José Antonio Reyes va morir a causa d'un accident de cotxe  i, segons ha avançat La Sexta, la causa va ser arxivada. La Fiscalia de Seguretat Viària ha estat la que ha donat l'ordre al jutjat d'instrucció número dos d'Alcalá de Guadaíra (Sevilla).

Aquest accident va causar la mort de l'exfutbolista José Antonio Reyes i la del seu primer de Sevilla FC,Jonathan Reis. A més, una altra persona que viatjava amb ells, Juan Manuel Calderón González, va resultar greument ferit.

Tal com s'indicava en un comunicat aquest divendres 29 la Fiscalia Superior d'Andalusia, es arxivar per la impossibilitat de continuar amb l'exercici de l'acció penal, ja que el responsable penal, José Antonio Reyes, ha mort. LaSexta ha tingut accés a l'informe tècnic de l'accident.

Les causes de l'accident

Segons l'informe tècnic elaborat per la Guàrdia Civil i pel pericial, que pertany a el Departament d'Investigació i Reconstrucció d'Accidents de Trànsit de l'Escola de Trànsit de la Guàrdia Civil, l'accident va tenir dues causes: «La rebentada del pneumàtic del darrere, que va provocar que el conductor perdés el control del turisme i l'excessiva velocitat del vehicle superiora als 187quilòmetres, al menys a 67 quilòmetres per sobre del límit permès».

A més, segons els informes, una llanta havia estat reparada, cosa que també va tenir una certa importància en l'accident: «La calor que es genera en els pneumàtics durant el rodatge és proporcional a la velocitat de desplaçament».

«Si un vehicle roda a velocitat elevada durant molt de temps amb sobrecàrrega o pressió d'inflat inferior a la descrita, amb elevades temperatures climatològiques augmenta la seva temperatura, el que provoca l'alteració del pneumàtic i fa que la coberta sigui molt sensible al trencament o a l'esclat», han indicat els informes.