Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Kenneth Martínez, fent balanç dels primers cent dies del nou govern.

El Vendrell apujarà l'IBI dels pisos desocupats que siguin propietat de grans tenidors

La proposta es presentarà junt amb les ordenances fiscals pel 2020

Kenneth Martínez, fent balanç dels primers cent dies del nou govern.
Kenneth Martínez, fent balanç dels primers cent dies del nou govern. | BP Diari

 

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha comparegut aquest dimarts 24 de setembre per fer un balanç dels 100 primers dies del nou govern local i per avançar una mesura relacionada amb l'emergència habitacional. El batlle ha confirmat que al ple del pròxim mes d'octubre es portarà a aprovació la proposta d'ordenances fiscals per l'any 2020, i en ella ja hi haurà un recàrrec de l'IBI per aquells grans tenidors que tinguin pisos desocupats al municipi.

Aquesta és una iniciativa que l'Ajuntament del Vendrell està preparant des de fa mesos. El passat mes de març, el ple va aprovar una moció mitjançant la qual s'encarregava als serveis tècnics de gestió tributària engegar les tasques perquè es fixessin els criteris que permetessin definir què es considera un habitatge desocupat. Sis mesos després, els informes ja s'han elaborat, i amb ells el govern local aplicarà aquest recàrrec a bancs i altres grans tenidors que tenen pisos buits al Vendrell.

El nombre de pisos desocupats al Vendrell

Martínez no ha volgut entrar en més detalls al voltant de la proposta, i ha emplaçat els mitjans a una convocatòria que es farà la setmana vinent i en la qual s'explicaran aspectes com el nombre de pisos buits de grans tenidors que hi ha al municipi o quin serà el recàrrec de l'IBI que es farà. En el seu moment, l'anterior alcalde, Martí Carnicer, va apuntar que aquest recàrrec podria ser de fins al 50%.

El Vendrell va obrir la porta a aquesta possibilitat quan el govern central va estipular que eren els consistoris els que podien definir els criteris que es fixaven per definir que un pis estava desocupat. Abans d'això, el consistori havia aprovat una moció per multar els bancs que tinguessin pisos buits, però el govern no l'havia aplicat perquè no es va trobar «una fórmula» dins la llei per fer-ho.

 

Repàs a l'acció de govern

A banda d'aquest anunci, Martínez ha repassat alguns dels aspectes que s'han desenvolupat durant aquests cent primers dies de govern, entre els quals ha destacat el pla de renovació de voreres i calçada, l'acord amb els treballadors de l'Ajuntament, o la campanya per prevenir el llançament de deixalles a la via pública al final de l'estiu, que van anomenar 'Operació Matalàs'. També ha apuntat com a iniciatives imminents l'inici de les obres del carrer del Doctor Robert i la regularització del contracte de la neteja viària.