Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Els ajuntaments del Vendrell i la Bisbal del Penedès contracten a joves en pràctiques

Els contractes, del programa de Garantia Juvenil tenen una durada de sis mesos

La jove que farà pràctiques a l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès, al centre de la foto.
La jove que farà pràctiques a l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès, al centre de la foto. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès

 

Els ajuntaments del Vendrell i la Bisbal del Penedès han contractat a diversos joves en pràctiques com a part de programa de Garantia Juvenil. Són joves que han acabat els estudis de grau, amb menys de 30 anys i que estaven a l'atur. Els contractes, de sis mesos de durada, són subvencionats amb fons europeus i són per fer diferents tasques de suport a diferents àrees dels ajuntaments.

En el cas del Vendrell, els joves contractats són sis, que es repartiran entre les àrees de Persones i Coneixement, Medi Ambient, Habitatge, Participació Ciutadana i l’Eina. A la Bisbal del Penedès s'ha contractat una noia graduada en l'àmbit social i que treballarà a l'àrea de Serveis Socials i atenció a les persones en situació de vulnerabilitat, coordinant el projecte del banc d’aliments local i altres projectes de nova creació que té en marxa l’Ajuntament, com ara el servei d’educadora de la gent gran.

Un projecte subvencionat per la Unió Europea

El projecte de Garantia Juvenil està subvencionat per la Unió Europea, el Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i compta amb el suport del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i la Generalitat de Catalunya. El regidor d’Ocupació, Kenneth Martínez, ha destacat que aquests contractes de Garantia Juvenil permeten seleccionar entre els millors expedients acadèmics i currículums dels joves que es van presentar a la convocatòria. 

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès, per la seva banda, va sol·licitar una persona amb perfil social per treballar al banc d’aliments municipal i desenvolupar-hi tasques diferents com ara fer l'inventari, preparar un reglament de funcionament i ajudar a prendre decisions per gestionar el servei de la millor forma possible. Aquesta tasca la combinarà amb la d’educadora de la gent gran, al Racó de la Gent Gran. A la convocatòria que va obrir el consistori per aquesta plaça s'hi van presentar quatre candidats i, finalment, la seleccionada va ser Judith Miquel, que treballarà a l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès durant sis mesos.