El Vendrell tindrà una Fira de Santa Teresa 2020 molt diferent.

El Vendrell organitza una Fira de Santa Teresa molt diferent

Entre el 9 i el 18 d'octubre, el municipi ha programat un FiraShop, un FiraTapa i un FiraTast

El Vendrell enguany viurà una nova edició de la Fira de Santa Teresa, un certamen multisectorial que té més de 175 anys d'història a la capital del Baix Penedès. Els últims anys, la fira del Vendrell ha incorporat diverses novetats, però enguany la pandèmia del coronavirus ha obligat a plantejar un certamen totalment canviat.

Els tres eixos sobre els que bascularà la Fira de Santa Teresa seran el FiraShop, el FiraTapa i el FiraTast.

— El Firashop  s'encarregarà de la difusió dels establiments comercials locals als diferents canals corporatius i mitjans de comunicació a canvi d'oferir experiències dins de les botigues o promocions de producte.

— El Firatapes estarà dissenyat per un circuit de restauradors que oferiran tapa i begudes als seus establiments amb reserva prèvia.

— El Firatast té l'objectiu de visibilitzar el producte local i de proximitat de la mà del col·lectiu Terra i Taula, que inaugurarà aquest espai virtual amb un showcooking en streaming.

D'una altra banda, i en paral·lel, hi haurà actes virtuals que transportaran als ciutadans a l'essència de la Fira amb unes càpsules històriques de la Fira de Santa Teresa i uns webinars adreçats als comerços. A més, hi haurà atraccions de fires instal·lades a la plaça de la Sardana, on es gaudirà de la campanya «fira sense soroll» i sempre respectant les mesures de seguretat. També hi haurà el mercat de brocanters.

La regidora de Comerç, Luz Ramírez ha aclarit: «Tot i la situació actual, la intenció ha estat sempre mantenir el màxim de les  activitats, perquè en depèn tant l'economia local com el teixit social i emocional del Vendrell», ha afirmat l'alcalde del municipi, Kenneth Martínez. Per això, la Fira 2020 suposarà «un retorn als orígens, apostant per dinamitzar directament el comerç local i les botigues repartides pel municipi».