Imatge del cartell de l'Ajuntament del Vendrell per commemorar el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones

Podem el Vendrell no anirà al ple del 25-N com a protesta per les accions municipals en matèria de gènere

La formació assegura que el govern de Kenneth Martínez demostra «no tenir coneixement de la problemàtica masclista»

Podem el Vendrell es planta i no assistirà al Ple del pròxim dilluns, 25 de novembre, al consistori del Baix Penedès. La formació ha pres aquesta mesura arran de «les decisions i accions» de l’equip de govern vendrellenc en matèria d’igualtat de gènere i, especialment, per la tasca concreta de Christian Soriano, primer tinent d’alcalde i responsable de l’àrea d’Igualtat i LGTBI.

«No està preparat per al càrrec»

Podem, precisament, ha criticat el cartell utilitzat per difondre les jornades organitzades per dilluns, 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones, així com les activitats programades «a esquena de les entitats i associacions feministes, de dones i altres col·lectius». Segons la formació, Soriano «no està preparat per al càrrec que ocupa, evidenciant una clara manca de formació i nul·la perspectiva de gènere en la seva gestió».

Podem el Vendrell, a més, assegura que el govern municipal socialista demostra «no tenir coneixement de la problemàtica masclista», convertint-la en una «festa», i utilitzant «els lemes de la festa major per al dia que es condemna la violència masclista». La conversió de l’Àngel Tobies en dona, per a Podem, és només un indicatiu de la falta de sensibilitat del PSC, «oblidant com la religió ha sotmès i sotmet a la dona per sota de l’home».

Un manifest «no consensuat»

Amb tot, el 25 de novembre, l’Ajuntament del Vendrell llegirà un manifest que, segons denuncien els ‘podemites’, «no s’ha consensuat, ni amb les entitats, associacions, ni tampoc amb la resta de partits polítics que estan representats al consistori, tot llegint un text que no comptarà amb les dones de la ciutat».

El Ple municipal del 25-N, posposat i convocat per l’alcalde Kenneth Martínez, coincidirà plenament amb les manifestacions organitzades en l’àmbit municipal i provincial per commemorar el Dia per l’Eliminació de la Violència contra les Dones, és per això que Podem no hi assistirà, perquè «se’ls està donant l’esquena a totes aquelles dones que surten a manifestar-se en contra de la violència masclista, violència que pateixen totes elles».

Podem el Vendrell acusa el govern «d’una falta de respecte a tot el patiment i dolor que produeix el masclisme, ja que el Ple s’havia d’haver celebrat el 18 de novembre, tal com va quedar establert en el cartipàs i que, en cas d’ajornar-lo, podria haver-se fet qualsevol altre dia de novembre».

També et pot interessar