El consell clau d'un expert català sobre com evitar contagis aquest hivern

«Ens haurem d'acostumar a estar a menys graus»

Amb l'arribada del fred els hàbits canvien i busquem espais interiors tancats on poder resguardar-nos de les baixes temperatures de l'hivern. Uns hàbits que aquest any segurament haurem de canviar a causa del coronavirus i és que l'investigador de l'Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudi de l'Aigua del CSIC, i expert en contaminació atmosfèrica, Xavier Querol, ha assegurat al programa 'No ho sé' de RAC1 que la ventilació de l'habitació on ens trobem és un factor clau per evitar contagis de la Covid-19.

Querol és un dels signants de la carta de l'OMS sobre el contagi del virus per l'aire i per això ha insistit que cada cop existeixen més indicis sobre la possible propagació del virus a través dels aerosols i per tant del seu contagi. És per això que ha manifestat que, tot i les baixes temperatures de l'hivern, serà molt important fer sacrificis i mantenir les habitacions ventilades de cara a les trobades socials que es realitzaran en els pròxims mesos.

La ventilació, concepte clau per a les trobades

Així doncs, l'investigador del CSIC ha declarat a RAC1 que «la ventilació als llocs interiors cada cop és més difícil perquè fa més fred» però ha assenyalat que enguany haurem de fer sacrificis i «ens haurem d'acostumar a estar a menys graus i gastar més calefacció».

D'altra banda, Querol ha donat suport, novament, al fet que la Covid-19 es pugui contagiar a través de l'aire: «Cada vegada hi ha més indicis que hi ha transmissió del virus a través dels aerosols». En aquest sentit, ha assenyalat que hauríem de tenir en compte aquesta possibilitat igual que fan altres països. De fet, ha posat com a exemple el govern d'Alemanya qui «ho dona per fet i inverteix milions d'euros».

Incorporaran 600 persones per prevenció i rastreig de Covid-19

600 persones s'incorporaran durant les pròximes setmanes al servei de vigilància epidemiològica per realitzar tasques de prevenció i rastreig de casos de Covid-19 en l'àmbit de les residències, i dels centres de treball. Així ho ha anunciat aquest dimarts la consellera de Salut, Alba Vergés, qui ha manifestat la necessitat de mantenir l'epidèmia a ratlla.

Vergés també ha anunciat que el pla de control de l'epidèmia s'aprovarà en els pròxims dies per demostrar que les decisions polítiques a Catalunya es basen en criteris tècnics.


Comentaris

envia el comentari