La Verge de la Soledat, «alcaldessa perpètua» de Sant Vicenç dels Horts

L'acord va tirar endavant amb els vots a favor del PSC i C's i l'oposició d'ERC i els comuns

Imatge de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts
L'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts declara «alcaldessa perpètua» la Verge de la Soledat | Catalunya Diari

L'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts va aprovar en l'últim ple municipal celebrat el 21 de novembre nomenar «alcaldessa perpètua» a la Verge de la Soledat per commemorar els 20 anys de la confraria local, la del Crist de la Salut i Nostra Senyora de la Soledat, i reconèixer totes les accions que ha vingut fent per «engrandir» la Setmana Santa al municipi.

Divisió d’opinions entre els veïns

L'acord va tirar endavant amb els vots a favor del PSC i C's, el grup que la va proposar, i l'oposició d'ERC i els comuns. Els republicans, precisament, van carregar contra aquest nomenament per «vulnerar el principi de neutralitat confessional». L'Associació Cultural Andalusa 'Amigos de Granada', on està inclosa la confraria, rebrà el 2020 més de 100.000 euros en subvencions.

El nomenament ha generat divisió d'opinions entre els veïns del municipi. Molts han expressat el seu malestar a les xarxes socials en considerar poc oportú nomenar «alcaldessa perpètua» una verge en ple segle XXI i altres ho han celebrat recordant la importància de la Setmana Santa al municipi i els 20 anys de la confraria.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari