Oriol i Marc, primera parella homoparental en adoptar internacionalment a Catalunya

Només tres països permeten l’adopció internacional a pares i mares homosexuals

Oriol i Marc han pogut fer una adopció internacional per primer cop a Catalunya
Oriol i Marc han pogut fer una adopció internacional per primer cop a Catalunya | TV3

Primera parella homoparental en aconseguir fer una adopció internacional a Catalunya. Ells són Oriol i Marc que aquest mes d’agost han pogut anar a buscar la seva filla de dos anys a Colòmbia i, des de llavors, viuen en família.

Més de dos anys d’espera per poder adoptar la seva filla

Els pares del mateix sexe poden adoptar des de l’any 2005, tanmateix, només en l'àmbit nacional, ja que internacionalment cada país imposa les seves condicions i, actualment, només tres ho permeten: Mèxic, Colòmbia i Brasil. La directora de l’Institut Català d’Acolliment i Adopció, Agnès Rossinyol, ha reconegut a TV3 la gran dificultat que tenen les parelles homoparentals per adoptar. Cal destacar que nacionalment, s’han tramitat 500 sol·licituds i només 140 famílies han pogut arribar al final del procés.

Actualment, l’adopció nacional té un temps d’espera de nou anys i la internacional depèn del país. En aquest cas, Oriol i Marc van optar per Colòmbia, d’on no hi ha cap precedent: «Tot el procés ha durat dos anys i mig. És veritat que quan et posen en una llista d'espera el temps se't fa etern. Però quan et criden i et diuen que ja teniu assignació... allò és sensacional. Ha anat més de pressa del que molta gent s'esperava», ha explicat Oriol.

Pel que fa al tracte, Oriol i Marc estan molt contents amb el tracte rebut des de Colòmbia i un membre de l’ECAI IPI, Santi Llensa, ha afirmat que el procés «ha estat molt igual a qualsevol altre», sense notar cap «diferència especial» ni «discriminació» pel fet de ser una parella homoparental. Així Marc ha afegit: «S'ha notat, a més a més, perquè la integració ha estat molt bona. La nena està feliç des del primer moment i això, realment, es nota perquè darrere hi ha equips que treballen per a uns pares que estan molt il·lusionats».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari