Un jutge prohibeix a una mare posar un nom català a la seva filla

L’administració ha expressat que no s’admeten noms que «indueixin error envers el sexe»

Nadó
Una mare no pot posar el nom que ha escollit per la seva filla | Pixabay

ACTUALITZACIÓ 12.10 hores

Arran de la problemàtica al Baix Empordà per la decisió d’un jutge envers el nom d’una nena nascuda aquest mes de novembre de prohibir que la mare posi el nom de Pau a la seva filla perquè no és de nena, el mateix jutge del Registre Civil de Palamós encarregat del cas ha parlat directament amb 'RAC1' per explicar-se  i s'ha compromès a registrar la nena amb aquest nom, assegurant que al jutjat «ho accepten tot sense cap inconvenient».

Així, Enric Andreu Marsal ha explicat a través de la ràdio: «Hem rebut una trucada de la responsable del Registre de la Bisbal dient que l’escrit que van enviar deia que no era procedent, però, depenent del Registre de la Bisbal, no podia anar-hi en contra. Avui ens han dit que era una recomanació i que podíem decidir». Tanmateix, la mare ja ha decidit que inscriurà la nena al jutjat de Cardedeu.

«Pau» no és nom de nena segons el jutge

L’àvia de la petita ha compartit a través de les xarxes socials la resolució que han rebut per part del Registre Civil on els indiquen que la petita no és pot anomenar «Pau» perquè, segons aquest jutge, «estan prohibits els noms que indueixin error envers el sexe» i que, si de cas, afegeixin «Maria» davant.

A més a més, en un altre tuit, la dona ha explicat que la seva filla és «família monomarental» i, tot i especificar que la Pau no té pare, li van insistir que posés «algun nom com a pare ‘titular’» i que l’«inventés». Aquest cas s’ha fet viral ràpidament, i la dona ha rebut tota una sèrie de consells que, segons ha explicat en les respostes, molts no els han funcionat. A més a més, diversos usuaris han afirmat que hi ha noies que es diuen Pau i que es pot consultar quantes n’hi ha oficialment per tot el territori.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari