Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Queixa d'un noi per racisme a Twitter

El vídeo viral d’un jove que denuncia que se sent discriminat pel seu color de pell

Assegura que la policia l'ha parat «en 6 ocasions per demanar-me la documentació»

Queixa d'un noi per racisme a Twitter
El vídeo viral d’un jove que denuncia que se sent discriminat pel seu color de pell | Twitter

En Ton Vieira té 17 anys i es defineix al seu compte de Twitter com «projecte d'actor». El jove ha volgut penjar a les seves xarxes socials un vídeo on explica les situacions que li ha tocat viure només pel seu color de pell.  El jove comença amb una frase molt clara: «Em dic Ton Vieira Poblet, tinc 17 anys i  la policia ja m'ha parat en 6 ocasions per demanar-me la documentació».

El noi explica que sempre li toca viure la mateixa experiència «a vegades és la Guàrdia Urbana, a vegades la Policia Nacional, els Mossos, però tots m'acaben fent les mateixes preguntes: Què fas aquí? Quants anys tens? D'on ets? Has estat alguna vegada en un centre de menors?». El jove, a més, afegeix resignat «sempre a mi, i no a les persones que estan al meu costat o als meus amics que estan fent exactament el mateix que jo».

A través de gairebé un minut que dura el vídeo, en Ton convida a la gent a «reflexionar» sobre la situació que viuen moltes persones al nostre país i assegura que «estic fart que em mirin amb sospites o amb por, estic fart de no tenir una policia qualificada capaç d'identificar als delinqüents pels seus actes i no pel seu color de pell». La piulada s'ha fet viral i en poc més de 24 hores arriba a les gairebé 200,000 reproduccions.

Els Mossos d'Esquadra han explicat que si algú creu que «està sent identificat per altres motius pot prendre el número d'identificació del policia i presentar una queixa»

El jove ha explicat en una entrevista a 'Catalunya Radio' que abans «callava i només ho parlava amb els amics i la família», però ara ha decidit fer un pas més enllà i expressar-ho públicament. Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra han explicat que les identificacions estan regulades pels protocols de la Llei de Policia. Asseguren que hi ha un codi d'ètic, que els agents fan formació en drets humans i que si algú creu que està sent identificat per altres motius pot prendre el número d'identificació del policia i presentar una queixa.

També et pot interessar...