Perdonen una sanció de trànsit a Madrid gràcies a un error de la DGT

La defensa del conductor va poder demostrar que no hi va haver verificació de la cabina on s'allotjava el radar de l'helicòpter que va captar l'excés de velocitat

trànsit
Perdonen una sanció de trànsit a Madrid gràcies a un error de la DGT | Pexels

El Jutjat contenciós administratiu nº 5 de Madrid ha anul·lat una multa de velocitat captada per l'helicòpter 'Pegasus' de la DGT en descobrir que no va haver-hi verificació de la cabina on s'allotjava el seu radar.

L'helicòpter va captar un conductor el passat 5 de juny de 2018 circulant a 138 km/h a la carretera M-607 —a Madrid—, quan el límit de velocitat era de 100 km/h, un comportament que li va suposar una sanció de 300 euros i la retirada de dos punts del permís de conduir.

Els radars i les caixes han de passar revisions

Tal com indica la sentència, tant els cinemòmetres com les caixes en què es troben aquests han de passar controls periòdics, segons recull l'Ordre ITC/3123/2010, del 26 de novembre.

Aquesta normativa determina que no sols els radars, sinó també les caixes en les quals es troben situats, han de passar revisions després de qualsevol reparació o modificació. Aquí s'inclouen també els radars i caixes dels 'Pegasus'. A més, també s'ha de certificar que se sotmeten a revisions periòdiques, que s'han de passar cada 6 anys, o el seu ús estarà prohibit.

La sanció ha quedat anul·lada

«Atès que no consta aquesta preceptiva verificació de la cabina, ja que no s'ha aportat cap certificat respecte d'aquella, s'ha d'estimar aquest motiu, anul·lant així la sanció imposada al recurrent», assenyala la sentència.

La sentència també imposa a l'Administració, en aquest cas la Prefectura provincial de trànsit de Madrid, l'abonament de les despeses processals, fins a un màxim de 200 euros.

La sentència, contra la qual no cap recurs, posa fi a un procediment iniciat un any abans per Pyramid Consulting, representant del conductor en aquest cas.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari