Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera Alba Vergés en roda de premsa amb mascareta i senyera al darrere

Salut anuncia un gran canvi en el pla de vacunació: «La setmana vinent»

Catalunya rebrà grans quantitats de dosis d'AstraZeneca i Pfizer

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha destacat que les 160.000 dosis de la vacuna d'AstraZeneca que Catalunya va rebre aquest divendres juntament amb l'entrega de vacunes de Pfizer que arribarà aquest dilluns a Espanya permetran «accelerar» l'estratègia de vacunació aquesta setmana vinent.

Així ho ha dit en declaracions als mitjans després d'una visita al costat del secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, a un punt de vacunació a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (UB), on aquest diumenge es vacunaran 1.600 persones.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Respecte a les dosis d'AstraZeneca que es van rebre aquest divendres, ha dit que encara en queden 4.000 per administrar i que Salut estima que s'administraran «en els propers dies». D'altra banda, ha celebrat que aquest diumenge Catalunya hagi arribat al milió de persones vacunades amb primeres dosis i explicat que ja s'ha aconseguit la immunització d'un 28% de les persones d'entre 60 i 65 anys, i més d'un 64% de les persones de més de 80 anys.

No obstant això, ha avisat que Catalunya «ha de tenir un percentatge d'immunització força gran perquè hi hagi un canvi d'escenari» a nivell epidemiològic, cosa que preveu que no passarà fins a finals d'estiu.

El millor agraïment pels sanitaris: evitar els contagis

D'altra banda, Vergès ha demanat a la ciutadania complir les restriccions i les mesures de seguretat sanitàries per evitar un repunt de contagis després de la Setmana Santa, i ha advocat per prioritzar el teletreball i reduir la interacció social.

«El sistema sanitari de Catalunya no descansa des de fa molt temps. El millor agraïment que podem donar a aquests professionals és evitar els contagis», ha defensat.

Sobre la possibilitat de tornar al confinament comarcal i d'allargar l'estat d'alarma més enllà del 9 de maig, la consellera ha demanat no especular: «Encara queda una setmana sencera amb les mesures que estan ara vigents». En aquest sentit, ha afirmat que el departament no és «partidari d'allargar situacions com l'estat d'alarma, que és una cosa molt contundent, si no cal», ha dit.

Aquest diumenge Catalunya ha notificat més de 700 contagis i 35 morts a respecte les dades oficials compartides dissabte, tot i que descendeix el risc de rebrot i la velocitat de contagi.