Vergés afirma que vol continuar al capdavant de Salut després de les eleccions

La consellera ha mostrat la seva preocupació per la desescalada que s'està duent a terme

La consellera de Salut, Alba Vergés, amb les mans aixecades, mascareta a la boca i els micròfons davant
Vergés ha afirmat que vol continuar al capdavant de la gestió de la conselleria de Salut  | Cedida

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergès, ha assegurat que li agradaria seguir al capdavant del Departament després de les eleccions del Parlament del 14 de febrer. Ho ha dit en una entrevista a 'Catalunya Ràdio' afirmant que tot i el desgast generat per la situació de la pandèmia, voldria continuar al càrrec. Vergès ha assegurat que l'equip de govern té un projecte respecte a Salut i que disposa de «tota l'energia de tot un equip per fer-ho possible». «Tenim projecte, per tant, sí», responent a la pregunta de si continuaria al capdavant de la gestió.

Vergés ha recordat que el seu equip està en una situació «que no ens havíem trobat mai», com és la pandèmia del coronavirus, i ha mostrat la seva preocupació per la desescalada que s'està duent a terme. Reclama compromís i un grau de compliment a la població per tal que no hi hagi una tercera onada de contagis posteriorment. 

Sobre la data de les eleccions i la possibilitat que es posposin o se celebrin en determinades condicions, ha assenyalat que «s'han de fer possibles les eleccions i compaginar l'activitat de la vida de la gent» sense mullar-se gaire sobre quina situació epidemiològica obligaria a prendre una mesura. Pel que fa a la situació actual, recorda que «estem molt pitjor que quan va acabar el desconfinament de la primera onada» perquè «tenim molts més ingressos al dia, però ara estem molt més preparats».

D'altra banda, la consellera de Salut s'ha manifestat en la mateixa línia de les declaracions del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, qui assegurava que amb unes ajudes econòmiques als sectors més afectats es prendrien mesures restrictives més contundents. Vergés creu que el govern espanyol «no mou un dit» per facilitar que els ciutadans puguin quedar-se a casa sense patir econòmicament. «Reclamen al govern que faci com França o Alemanya», afirma.

 

La pressió assistencial continua la seva lenta davallada

Segons el darrer balanç publicat pel Departament de Salut, hi ha 1.748 pacients  ingressats per Covid-19 als hospitals catalans, 85 menys respecte ahir. D'aquests un total de 472 es troben a l'UCI, 12 menys que en les darreres 24 hores. La pressió assistencial continua la seva lenta davallada mentre que els altres indicadors, excepte les defuncions, continuen també a bon ritme. Els experts asseguren que cal una millora de la pressió assistencial més ràpida per no tenir una situació de saturació en el cas que arribi una tercera onada.

En tot cas, aquest divendres Salut ha notificat que el risc de rebrot ha retrocedit 22 punts més en les últimes 24 hores, situant-se als 234 punts. La velocitat de propagació, l'Rt, continua en 0,77, mentre que la incidència a 14 dies cau a 327,98 (dijous era de 356,45). En paral·lel, s'han declarat 1.555 nous casos confirmats per PCR o test d'antígens (TA), fins als 306.324 des de l'inici de la pandèmia. El 6,4% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. També s'ha informat de 79 noves morts, amb un total de 15.736.


Comentaris

envia el comentari