Vergés diu que el document de Sanitat és «paper mullat»: «Madrid continua sense actuar»

La consellera de Salut adverteix que l'acord pot generar «confusió» a l'hora d'entendre les restriccions per reduir els contagis

La consellera de Salut, Alba Vergés, amb les mans aixecades, mascareta a la boca i els micròfons davant
La consellera Alba Vergés ha votat en contra del document de Sanitat que restringeix la mobilitat als municipis de més de 100.000 habitants. | cedida

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha afirmat aquest dimecres, després de la reunió del Consell Interterritorial, que el document de Sanitat per restringir la mobilitat a municipis de més de 100.000 habitants amb una incidència de més de 500 casos de Covid-19 per 100.000 habitants és «paper mullat» i ha lamentat que estan passant els dies i a Madrid «se segueix sense actuar».

Vergés ha afirmat que des del Departament de Salut no se senten interpel·lats pel document aprovat —en contra del qual han votat— perquè, ha defensat, a Catalunya s'apliquen mesures «molt abans». En aquest sentit, ha alertat que l'acord pot «generar confusió» a l'hora d'entendre les restriccions. També ha instat a reduir la mobilitat a Madrid, sigui per motius laborals o personals.

Restriccions de mobilitat a Madrid i altres nou municipis de la Comunitat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha comparegut després de la reunió del Consell Interterritorial de Salut per anunciar que signarà en els pròxims dies una ordre ministerial que es publicarà al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) que a la pràctica restringirà la mobilitat a Madrid i altres nou municipis més de la Comunitat, segons el document aprovat aquesta tarda.

«La salut de Madrid és la salut d'Espanya», ha afirmat el ministre que ha afegit que «ningú entén» que després de l'acord assolit aquest dimarts entre el seu Ministeri i la Comunitat, el govern d'Isabel Díaz Ayuso hagi rebutjat la proposta que ha portat al Consell Interterritorial de Salut. Illa ha recordat que el govern d'Ayuso està obligat a complir l'ordre, malgrat que s'ha obert a «millorar-la» en els pròxims dies.

L'ordre restringeix la mobilitat a municipis de més de 100.000 habitants que superin una incidència acumulada de més de 500 casos per 100.000 habitants, tinguin més d'un 10% de proves PRC positives i un índex d'ocupació de les UCI superior al 35%. Així mateix, es reduiran les reunions a un màxim de sis persones, a un terç en llocs de culte i s'imposen restriccions d'aforament en bars i restaurants.


Comentaris

envia el comentari