Pla mitjà de la consellera de Salut, Alba Vergés, atenent els mitjans de comunicació a Soses

Vergés aclareix si caldrà portar mascareta a Catalunya aquest estiu

La consellera de Salut diu que Catalunya està preparada per rebre turistes i preveu que a l'estiu no faci falta mascareta a l'exterior

La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ha assegurat que Catalunya està preparada per començar a rebre turistes. «Hem portat el país a una situació per poder rebre aquests turistes i que s'adaptin a les circumstàncies que hi ha aquí», ha dit aquest mateix divendres, 21 de maig, en declaracions a TV3. A més, ha previst que a l'estiu no s'hagi de dur mascareta a l'aire lliure «si tot va bé». En tot cas, ha valorat que aquesta relaxació «pot arribar ben aviat». La consellera ha afirmat que cap al juliol hi haurà un percentatge de vacunació «prou acceptable» com perquè hi hagi un canvi notable en el dia a dia de la població. «Potser respirem més tranquils»; ha afirmat. Vergés ha reconegut que li sap greu deixar la conselleria perquè tenia projecte a desplegar.

La consellera ha valorat així l'anunci del govern espanyol de reobrir el turisme al Regne Unit el proper dilluns i el 7 de juny per als vacunats. Vergés ha valorat també les bones dades de la pandèmia però ha demanat «arribar bé al final». Així, ha indicat que tothom té ja prou coneixement com per detectar situacions de risc i ha considerat que si encara cal dur la mascareta per entrar en espais tancats durant més temps es faci. «No demonitzem la mascareta», ha demanat. 

Per últim, ha reconegut que li sabia greu deixar la conselleria de Salut «perquè sí que és cert que hi ha molt projecte». Ha assegurat no saber si el futur conseller serà l'actual secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, així com tampoc si ella es mantindrà en l'executiu.