Vergés obre la porta a modificacions a Lleida i assegura que la situació està «molt més controlada»

La consellera assegura que la situació hospitalària es «greu» i la que més preocupa de Catalunya

La consellera de Salut, Alba Vergés, al Parlament de Catalunya
El Govern està disposat a pactar alguns canvis a Lleida | Cedida

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha obert la porta a modificar alguna de les mesures que s'estan aplicant a Lleida pels brots de coronavirus. «Estem en una situació de tenir la situació molt més controlada i veiem que la tendència és a la baixa», ha dit a RAC1.

Vergés ha explicat que tant ella com el conseller d'Interior, Miquel Buch, es reuniran avui a Lleida amb alcaldes i alcaldesses dels territoris afectats i en el marc del Procicat i faran «una proposta».  Tot i aquesta millora, ha alertat que la situació «continua sent complicada», ja que es manté la transmissió comunitària i que la situació als hospitals és «greu». «En cap cas estem parlant que ja s'ha acabat tot», ha manifestat.

La situació sembla que està més controlada

La consellera ha defensat que les mesures aplicades al Segrià «han funcionat», tot i que ha reconegut que poden ser «difícils de comprendre per part de tots». Ha afegit però que cal entendre que tot el que s'ha fet té per objectiu evitar situacions pitjors, ja que si pot durar uns dies és millor que no «moltes més setmanes».

La consellera ha detallat que ara hi ha «la meitat de positius que són asimptomàtics» i ha afirmat que això demostra que s'està detectant «pràcticament a tothom». S'ha mostrat també satisfeta d'haver «canviat la tendència». Tot i això, ha afirmat que la de Lleida és la situació assistencial que més preocupa arreu del territori.

8 noves defuncions i 969 contagis a Catalunya

Catalunya ha registrat fins a aquest dimecres 93.361 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 confirmats per prova diagnòstica (test ràpid o PCR), 969 més que en el recompte del dimarts, ha informat la Conselleria de Salut de la Generalitat en un comunicat. El balanç diari de morts i afectats impulsat pel departament parteix de la informació de les funeràries, que declaren diàriament els casos de difunts amb coronavirus.

Les funeràries han registrat fins al moment 12.710 morts a Catalunya per coronavirus, vuit més que en el balanç del dimarts: 6.969 en hospital o centre sociosanitari, 4.117 en residència, 807 en domicili, i la resta són casos no classificables per falta d'informació.


Comentaris

envia el comentari