Vergés explica quina serà la pròxima restricció que s’aixecarà a Catalunya

També diu que la reobertrua de l'oci nocturn serà «progressiva i espaiada»

Catalunya tindrà diumenge vinent el seu dia D particular. Sense toc de queda i retrobant una enyorada normalitat, els catalans esperen que aquesta 'nova normalitat' ja sigui la definitiva. Així mateix, sembla que el Govern continua amb la voluntat de fer passos en aquesta desescalada i la consellera de Salut, Alba Vergés, ha aclarit aquest matí a 'Rac1' que és possible que el pròxim pas de la desescalada s'enfoqui a les limitacions d'aforament en la cultura i altres àmbits. 

D'altra banda, també ha reconegut que el Govern té sobre la taula la reobertura progressiva de l'oci nocturn i assegura que en preveuen una obertura «escalada». Declaracions que, de fet, s'alineen amb el què assegurava el passat dimarts, 4 de maig, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ja donava a entendre que el Govern valoraria en breu la reobertura d'aquest sector. 

«Les trobades han de ser de màxim 6 persones. Ara no és qüestió de sortir al carrer i fer res massiu. Hem de seguir evitant situacions de risc. Aquesta obertura s'ha de saber portar el màxim de bé possible», també ha explicat una Vergés que, per acabar, ha sentenciat: «No allargarem el toc de queda per l'equilibri entre l'emergència sanitària i la social, econòmica i emocional de la societat. El toc de queda és molt dur per a molta gent. Si podem controlar l'epidèmia, volem anar recuperant la vida». 

La reobertura, progressiva

També ha demanat al món local que estigui «amatent» davant de possibles trobades com les botellades. Sobre la reobertura de l'oci nocturn, Vergés ha apuntat que estan treballant plans sectorials per veure com pot fer-se tot i que ha assenyalat que el que ja poden dir és que haurà de ser progressiu. De moment, ha anunciat, es farà una prova pilot a Sitges que haurà d'anar acompanyada de «cert aval científic» per veure amb quines mesures es podria reobrir el sector.

Pel què fa referència als bars i restaurants, ha confirmat que a les 23 hores hauran de quedar tancats, com passa ara a les 17 hores, però que dependrà de cada establiment organitzar-se per decidir a partir de quina hora tanca la cuina, sempre que es compleixi amb l'hora de tancament. Quant a l'horari del comerç, ha explicat que amb l'aixecament del toc de queda la voluntat és que pugui obrir fins a les 22 hores -ara poden fer-ho fins a les 21 hores- però que cal ratificar-ho. 

Per altra banda, ha admès que és possible que el proper pas a flexibilitzar en la desescalada sigui ampliar els aforaments permesos en alguns sectors, com ara en el cultural.


Comentaris

envia el comentari