Vergés i Sàmper compareixeran aquesta nit per anunciar més restriccions a Catalunya

Segons TV3, la roda de premsa programada per aquest vespre per Vergés i Sàmper serà per anunciar més restriccions de cara a Nadal

La consellera Alba Vergés en roda de premsa amb mascareta i senyera al darrere
Alba Vergés i Sàmper sortiran aquesta nit en roda de premsa per parlar de l'avenç de la pandèmia a Catalunya | cedida

La pressió del coronavirus a Catalunya no cessa. A menys de 72 hores pel tret de sortida a les festes de Nadal i amb Sanitat assegurant que Catalunya es troba en una situació de risc per l'avenç incessant del virus, el Govern de la Generalitat ha anunciat una nova roda de premsa per aquest vespre.

Compareixença a les 21.00 per anunciar més restriccions

I segons TV3, la cosa va més enllà, ja que Vergés i Sàmper compareixerien per anunciar més restriccions a Catalunya. El mateix mitjà també assegura que informar s'informarà sobre l'evolució de la pandèmia del coronavirus. La compareixença tindrà lloc a les 21.00 hores. En les últimes hores, la situació pandèmica ha empitjorat a Catalunya i la pressió als hospitals no para de créixer. 

A una setmana de Nadal, el govern va anunciar més restriccions el passat divendres, 18 de desembre, que afecten sobretot la mobilitat i la reunió. Així mateix, la mobilitat queda limitada a escala comarcal durant tota la setmana, exceptuant els desplaçaments per visitar familiars i els desplaçaments de bombolles de convivència per anar a una segona residència, a un hotel o casa rural.

En referència a les reunions, aquestes podran ser d'un màxim de sis persones. Tanmateix el 24 de desembre, Nadal, Sant Esteve, 31 de desembre, Cap d'Any i Reis es podran reunir fins a 10 persones.

El sector més afectat per les restriccions torna a ser la restauració. Des d'ahir dilluns, de fet, bars i restaurants només poden obrir entre 7.30 i 9.30 del matí i entre 13.00 i 15.30 del migdia. A més, aquells establiments que tinguin servei per endur-se menjar només poden obrir entre les 19.00 i les 22.00, exceptuant els que facin repartiment a domicili, que podran obrir fins a les 23.00 hores.


Comentaris

envia el comentari