Vergés: «La situació de la covid-19 al conjunt de Catalunya és molt bona»

«Portem una tendència molt a la baixa i la incidència no és tant alta com fa dues o tres setmanes», ha celebrat Vergés

La consellera Alba Vergés a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus
La consellera Vergés, en una imatge d'arxiu. | Àngel Ullate

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que la situació de la covid-19 al conjunt de Catalunya «és molt bona». «Portem una tendència molt a la baixa i la incidència no és tant alta com fa dues o tres setmanes», ha celebrat Vergés, que ha fet una crida a la «implicació» de la ciutadania per mantenir les mesures preventives per frenar la pandèmia.

La consellera ha fet aquestes declaracions durant una visita al cribratge massiu que ha començat aquest dilluns a Vilafranca del Penedès, el qual s'adreça sobretot a veïns d'entre 19 i 40 anys. També s'han iniciat proves generalitzades a dos barris de Santa Coloma de Gramenet. A les dues ciutats, Salut confia en fer aflorar casos asimptomàtics.

Santa Coloma: veïns de dotze carrers de Llatí i Fondo

Al barri de Fondo, els testos es destinen a residents als carres Liszt, Rellotge, Wagner, Beethoven, Irlanda, Mossèn Jacint Verdaguer (del núm. 150 fins al final) i plaça del Rellotge. Les proves es faran al Centre Cívic Pins (C/ Pirineus, 2-4). Al barri Llatí està destinat a residents als carrers Florència, Gènova, Milà, Roma i Perú i es faran al CAP Barri Llatí (C/ del Perú, 60-62). Les proves es faran del 10 al 14 d'agost.

Aquest dilluns començaran a les 15 hores fins les 20 i de dimarts a divendres de 8 a 20 hores als CAP dels dos barris. «Amb l'objectiu de parar la transmissió de la covid-19, Santa Coloma participa en una prova pilot de Salut de proves PCR als districtes II i VI, del 10 al 14 d'agost. El resultat es tindrà en 48 hores», ha piulat la pròpia alcaldessa, Núria Parlon.

Vilafranca: veïns de 19 a 40 anys

I a Vilafranca del Penedès, el cribratge massiu serà a partir de les 10 del matí de dilluns al Centre Cívic l'Escorxador. Les proves es destinen a persones de l'ABS de Vilafranca de 19 a 40 anys que en els últimes dies hagin tingut contactes socials sense respectar la distància, sense mascareta, en espais tancats durant molta estona o en reunions d’amics i aglomeracions. Encara que no tinguin símptomes i que no hagin estat en contacte amb algun cas positiu de COVID-19. Les proves es faran del 10 al 14 d'agost de 9 a 13.30 hores i de 16 a 19.30 hores.


Comentaris

envia el comentari