Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera de Salut, Alba Vergés, amb les mans aixecades, mascareta a la boca i els micròfons davant

Vergés apunta que el toc de queda podria començar a les deu del vespre

«Ara mateix, no tenim els tancaments perimetrals sobre la taula», ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio

La consellera de Salut, Alba Vergés, amb les mans aixecades, mascareta a la boca i els micròfons davant
Alba Vergés ha aclarit que el toc de queda podria començar a les 22.00 hores a Catalunya | cedida

Hores clau a Catalunya. El compte enrere cap a un nou estat d'alarma ja és un fet i ara només resta quedar a l'espera de què es consumi. Abans, però, queden molts serrells per a resoldre i la consellera de Salut, Alba Vergés, ha donat detalls aquest matí de com serà aquest nou estat en el qual entrarà de manera imminent Catalunya. Segons la consellera, el toc de queda podria començar a les deu del vespre. Una posició que distaria força de la que demana el gremi d'hostalers, que insten el Govern a tancar a les 11 per a poder tancar els serveis amb normalitat. 

Però la discrepància ha estat automàtica. A la mateixa franja horària, Meritxell Budó ha assegurat als micròfons de Rac 1 que el Govern estudiava fixar la restricció nocturna a partir de les 11 de la nit, tot i que encara s'havia de debatre. 

D'altra banda, Vergés ha explicat que «ara mateix, no tenim els tancaments perimetrals sobre la taula. La situació és generalitzada a tot Catalunya»; i ha afegit: «Els hospitals no estan en situació de col·lapse, però tots s’han de reorganitzar. L’activitat ordinària és absolutament necessària». «Això no s’acaba en 15 dies. En dues setmanes no podrem fer un xoc prou gran com per tornar a la situació anterior», ha comentat també al fil de la qüestió. 

«Si no ens trobem, el virus no té espai»

En una entrevista on Vergés ha avançat que el doctor Argimon «està ingressat, però estable», la mateixa consellera ha tornat a recalcar la importància de limitar al màxim la nostra vida social. «Si no ens trobem, no donem espai al virus perquè es pugui transmetre», ha dit sobre els contactes amb altra gent. 

Ja per acabar, la mateixa Vergés ha acalarit el perquè d'un estat d'alarma, que segons el Govern dista molt del que va imposar el govern espanyol el passat mes de març: «Demanem un estat d'alarma amb totes les eines, que això no suposi cap pèrdua ni de competències ni de capacitat de decisió. Volem prendre les mesures des d'aquí, anticipant-nos a tot, i no volem esperar que es prenguin a nivell de l'estat espanyol».