La consellera Alba Vergés en roda de premsa amb mascareta i senyera al darrere

Les declaracions de Vergés sobre la soca britànica que fan perillar Cap d'Any

Sobre la vacuna, ha afirmat que «és un primer pas importantíssim» per a la immunitat de grup

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha assegurat aquest diumenge que és «molt probable» que a Catalunya hi hagi contagiats del cep del coronavirus detectat a Regne Unit, tenint en compte la mobilitat internacional.

En una entrevista en TV3 recollida per Europa Press després d'acabar la primera jornada de vacunació a Catalunya, ha dit que la Conselleria ha «insistit» perquè se seqüenciïn més mostres del virus, per a així detectar aquests casos.

Sobre la vacuna, ha afirmat que «és un primer pas importantíssim» per a la immunitat de grup, la qual cosa afavorirà la fi de la pandèmia, i ha recordat que la vacunació és una eina imprescindible de salut pública.

Preguntada per la situació epidemiològica a Catalunya, ha assegurat que els contagis són «massa elevats per a pensar que és una situació que es pot mantenir així, sense mesures», per la qual cosa la Generalitat revisarà les dades i les propostes buscant l'equilibri entre la salut i la vida social i econòmica, ha destacat.

Ho faran aquest dilluns en el marc de la reunió del comitè tècnic del Procicat: «Ens trobarem, avaluarem les dades, com han evolucionat i com hem passat els primers dies de festes, i amb base en això tècnicament es faran propostes».

Preguntada per si descarten alguna mesura, com el confinament, ha afirmat que no ha de descartar-se res i que la vacuna conviurà amb altres mesures de prevenció, com la màscara i la distància social: «Si serveixen per a contenir, no haurem d'estrènyer amb unes altres».

«Un punt d'inflexió» en la lluita contra la Covid-19

La consellera de Salut, Alba Vergés, considera que l'inici de la vacunació suposa «un punt d'inflexió» en el transcurs de la pandèmia. Així ho ha expressat en declaracions a l'exterior de la residència Feixa Llarga, de l'Hospitalet de Llobregat, on s'han vacunat contra la covid-19 Josefa Pérez, una resident, i Conxita Barbeta, directora del centre.

Vergés ha recordat que en les properes dues setmanes hauran rebut la primera dosi fins a 104.000 persones de les residències de Catalunya. Un fet que també ha celebrat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha fet una crida al personal sanitari que treballa en aquests centres a vacunar-se per poder assumir la immunitat de grup als geriàtrics catalans com més aviat millor.