Pla mitjà de la consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa el 22 d'abril del 2020

Vergés reconeix que el Govern està revisant les restriccions, però demana «contenció»

Adverteix que els jutges «no poden fer d'epidemiòlegs» després que el TSJC admeti a tràmit un recurs de Fecasarm

 Sí, Catalunya pot fer un pas enrere amb les restriccions. Això és, almenys, el què admet el Govern de la Generalitat sobre unes prohibicions que caduquen aquest mateix diumenge. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha afirmat que s'està revisant les restriccions per frenar el coronavirus i davant una possible flexibilització ha advertit que la revisió ha de ser «amb contenció».

En roda de premsa Verges ha apuntat que la majoria de dades marquen una tendència positiva i que la situació epidemiològica està millorant, encara que ha demanat ser "prudent" perquè la pressió assistencial encara és alta". D'altra banda, i després que el TSJC hagi admès a tràmit un recurs de Fecasarm per obrir la restauració fins a les 10 de la nit, la consellera en funcions ha advertit que els jutges «no poden fer d'epidemiòlegs». «És molt perillosa aquesta deriva», ha afegit.

Vergés també ha carregat contra el govern espanyol després que el Suprem hagi suspès cautelarment l'avançament del toc de queda a les 8 del vespre que havia decretat la Junta de Castella i Lleó. La consellera ha criticat que l'executiu «no ha fet ni un moviment» per fer front a la pandèmia però després presenta recurs a través de l'Advocacia de l'Estat contra una decisió «legítima» d'una comunitat autònoma. «Estic disgustada perquè és el govern espanyol qui judicialitza les decisions», ha afegit.