Foto de Correus.

Vergonya a Barcelona: obliguen a tancar una oficina de Correus que estava a 32 graus

La CGT va presentar una denúncia urgent a Inspecció de Treball

Una oficina de Correus del districte de l'eixample de Barcelona ha hagut de tancar aquest dimarts perquè la temperatura assolia els 32 graus a les 08:30 h del matí.


El sindicat CGT, com també UGT i CCOO, van presentar una denúncia urgent a Inspecció de Treball perquè es procedís al tancament de la sucursal número 35 de Correus, al carrer Calàbria. L'oficina, que es troba provisionalment en una part del local on es fan obres, presentava un problema de climatització.

Imatge d'una porta d'accés a una oficina de Correus a Sabadell
L'oficina presentava un problema de climatització. | ACN

Els sindicats van prendre aquesta decisió pel risc d'estrès tèrmic davant l'exposició «a l'excés de temperatures», que, segons afirmen, oscil·len entre els 32 i 33 graus, amb uns índexs d'humitat d'entre el 60% i 70%. 

En un comunicat, van advertir que la plantilla del centre es trobava treballant sota unes condicions que comporten «un risc greu per la seva salut», lamentant que Correus decidís «obviar totes les recomanacions en matèria de prevenció» davant l'onada de calor actual.

Es detenen els enviaments després del tancament

Segons la CGT, el tancament d'aquesta oficina, que s'encarrega dels enviaments i de la seva admissió al districte 29 i 15, està provocant la paralització de «milers d'objectes i notificacions», que no s'estan repartint.

De moment, pel que fa a l'atenció al client, s'ha habilitat un servei temporal que informa sobre les oficines on poden dirigir-se els clients per fer els seus enviaments.

Foto d'una persona entregant un paquet.
S'atura l'enviament de paquets pel tancament de la sucursal. | Canva

Ara Inspecció de Treball haurà de ratificar el tancament d'aquesta sucursal i determinar les mesures per «garantir la salut dels treballadors» de cara a la reobertura.

La calor incrementa el risc d'accidents laborals

Fa uns dies, el Col·legi d'Arquitectes Tècnics de Barcelona (CAATEEB) alertava sobre l'increment de la sinistralitat laboral a l'estiu. I és que la calor augmenta el risc de patir accidents fins a un 10%, sobretot als sectors de l'agricultura i la construcció.

A més, afegia que diferents estudis que s'han fet han detectat que els accidents laborals originats per «actes insegurs» o «errors humans» augmenten significativament quan les temperatures superen els 28 graus.

«Això és degut a les dificultats per descansar, la disminució de la concentració, l'augment de les distraccions i l'alentiment en la capacitat de resposta causats per la calor, que també agreuja altres malalties derivades de problemes cardiovasculars, respiratoris, i, fins i tot, mentals», apunta l'entitat.