Un expert en plagues fumigant una casa

La vespa mamut causa el pànic a la península ibèrica

Han aparegut nius d’aquest insecte en diversos punts de l’estat. L'espècie és autòctona però té un aspecte semblant a la vespa asiàtica. No representa un perill per a la salut

Darrerament han guanyat protagonisme diversos nius de vespa mamut o gegant a la península ibèrica. Concretament, en llocs com Múrcia, Alacant, Saragossa o Madrid molta gent ha entrat en pànic per la presència d’aquest insecte, ja que la població té por que tornin a succeir les morts d’algunes persones provocades per la vespa asiàtica o velutina. No obstant, segons els agents, habitualment aquest insecte no representa cap mena de perill.

L’alerta ha saltat entre els habitants de molts municipis d’Espanya degut a la confusió de la vespa mamut amb l’asiàtica. No obstant, la vespa mamut, també anomenada megascolia, no acostuma a picar. En canvi, la vespa velutina és considerada perillosa, però pel fet de ser una espècie invasora, i no degut a què la seva picada sigui mortal.

L’espècie vespa gegant es caracteritza per tenir el cap de color groc i el cos negre amb quatre rodones grogues. Aquest insecte normalment és inofensiu si no és molestat, a més, si no ets al·lèrgic no ha de resultar cap problema.

La regió mediterrània com a zona de confort

Al mediterrani també hi ha la presència de la vespa germànica i la comuna. En el cas de la primera, reacciona amb agressivitat quan es troba en situació defensiva i no mor quan pica una vegada, acostuma a picar de manera repetitiva. Una és molt semblant a l’altre, ladiferència és que la germànica és d’un color més groguenc i no és autòctona, és originària de l’Europa del Nord.

La vespa comuna o vulgaris té la peculiaritat de ser la que es troba amb més abundància a la regió mediterrània. Aquest insecte té una coloració de franges negres i groguenques escampades en tot l’abdomen i als anells dels primers segments. La vespa comuna té una forma semblant a la vespa africana.