Una fotografia de 16 persones al costat d'un avió amb data del 6 de juny del 2015 ha fet aixecar sospites a la Guàrdia Civil en relació a la trama del 3%. La imatge ha estat trobada al mòbil de Jordi Soler, empresari investigat pel cas de finançament il·legal de CDC, i hi apareixen personalitats importants del partit convergent i del Síndic de Greuges.
Entre el grup de persones de la foto s'hi troben Rafael Ribó, actual Síndic de Greuges; Ramon Camp, exdiputat de Convergència, i la seva esposa Francesca Guardiola, germana de Pep Guardiola i la llavors subdirectora de Relacions Exteriors del govern d'Artur Mas; Josep Antoni Rosell, director general d'Infraestructures.cat el 2015; i Jordi Soler, que va assumir els costos del viatge.
El viatge va estar costejat per tres empreses diferents propietat de Jordi Soler
La presència d'aquestes personalitats relacionades amb CDC o el Síndic de Greuges, organisme que atén les queixes dels ciutadans cap a l'Administració, en un viatge costejat per Soler, acusat de finançar il·legalment el partit convergent, fa aixecar sospites a la Guàrdia Civil. L'informe d'aquest cos policial desvela que el vol de l'Air Charter Service Spain «va tenir un cost de 39.900 euros, fraccionat en pagaments de 13.300€ facturats a nom de tres empreses: Electromecànica Soler, Grup Soler Constructora i Soler Global Service».
Segons els documents entregats al jutge, l'avió era un Dassault Falcon 900EX amb capacitat per a 14 passatgers i els convidats van gaudir d'un «càtering VIP Standard». L'avió va sortir de Barcelona el 6 de juny a les dotze del migdia i va tornar el mateix dia un cop acabat el partit, que va guanyar el Barça per 3-1.
Tant aquest informe de la Guàrdia Civil com l'informe anterior del mes de març, senyalen l'existència de «noves modalitats en l'assumpció de pagaments en contraprestació per l'operativa investigada», és a dir, pel cas del 3%. Una d'aquestes modalitats és la «invitació per assistir a esdeveniments esportius», de manera que s'obtingui un tracte favorable a l'hora d'aconseguir l'adjudicació d'obres públiques.
Diversos missatges de text apunten que Soler, assumint els costos del viatge, buscava un presumpte «tracte favorable»
Al telèfon mòbil de Jordi Soler, analitzat per la Guàrdia Civil, s'hi han trobat diversos missatges de text que deixen entreveure que el viatge es tractava d'un intercanvi de favors. En un dels missatges, l'exdiputat Ramon Camp li deia a Soler que «el Rafael té una entrada provinent del Barceló i em pregunta si hi ha plaça per la seva filla Alba», en referència a Rafael Ribó, del Síndic de Greuges, i la seva filla.
El mateix dia del partit, a dos quarts de sis de la tarda, Jordi Soler va enviar un missatge a un familiar que deia «Ara sóc a Berlín. No li diguis a ningú. Ja t'explicaré. Viatge 'comercial'», de manera que es veu el secretisme amb què es va organitzar el viatge. Ramon Camp i Francesca Guardiola, un cop a Catalunya, van enviar un missatge a Soler agraint que els fes «possible viure un dia tan únic com el d'ahir».
No era la primera vegada que l'empresari utilitzava un esdeveniment esportiu per relacionar-se amb responsables polítics
D'aquesta manera, la Guàrdia Civil considera que l'empresari «complimenta els directius de CDC i/o responsables polítics del mateix partit facilitant-los entrades per assistir a partits» i que «el context d'alguns dels missatges evidencia la finalitat o aparent intencionalitat perseguides pel senyor Soler amb aquestes invitacions».
En un partit de quarts de final de la Copa del Rei del 2012, entre el Reial Madrid i el Barça, Jordi Soler també va oferir entrades a Albert Batet, el llavors alcalde de Valls i actual portaveu de JxCat al Parlament. L'empresari va assegurar tenir «diversos seients» i Batet va acceptar assistir a l'esdeveniment esportiu.
S'investiguen vuit concessions d'obres públiques a les empreses de Jordi Soler
Jordi Soler va confessar el juny del 2018 al jutge De La Mata haver fet pagaments a fundacions properes a Convergència per aconseguir obres públiques. Tanmateix, l'empresari es va defensar afirmant que per aconseguir les obres s'havia d'estar en una «llista» i que per entrar-hi col·laborava amb les fundacions.
L'Audiència Nacional investiga fins a vuit concessions d'obres públiques fetes a Jordi Soler, que va donar 664.604 euros a fundacions pròximes a CDC entre els anys 2008 i 2015. Formen part de la investigació les adjudicacions d'un ambulatori de Mataró, el manteniment d'escoles de Barcelona, les obres d'un institut a Manresa, la construcció d'un centre cívic a Sant Fruitós del Bages, el manteniment de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, la rehabilitació d'un pavelló de l'hospital de la Santa Creu i Sant Pau, la urbanització al voltant d'uns blocs de Sabadell i el subministrament de l'enllumenat públic a Tona.