Foto d'una dona jubilada fent una foto amb el seu mòbil.

Viatges de l'Imserso 2022-2023: Puc viatjar amb la meva parella si no està jubilada?

Descobreix quins són els requisits per viatjar amb el programa turístic 2022-2023

Amb l'objectiu d'oferir sortides i estades a la gent gran del nostre país, l'Instituto de Mayores y Servicios Sociales (Imserso) desenvolupa cada any un programa de turisme. No obstant això, per poder participar-hi, s'han de complir una sèrie de requisits.

Per a una part de la població les vacances estan arribant al final, mentre que per a altres pràcticament acaben de començar. Ara és el torn dels pensionistes, que estan comptant els dies per fer les primeres reserves.

Aquestes són les condicions per als viatges de l'Imserso 2022-2023

Com a part d'un servei complementari de les prestacions del sistema de la Seguretat Social, l'Imserso ofereix cada any un paquet turístic per a pensionistes i jubilats. L'objectiu: millorar la salut i la qualitat de vida de la gent gran. A més, també té com a missió mantenir l'ocupabilitat i l'activitat econòmica del país.

Foto d'un grup de jubilats a la platja de Benidorm.
Els viatges de l'Imserso pretenen millorar la qualitat de vida de la gent gran. | Europa Press
 

Així doncs, el programa d'aquest any 2022-2023 es posarà en marxa a partir del pròxim 20 de setembre. Mentrestant, totes les persones que puguin ser possibles partícips del programa hauran d'esperar la carta de confirmació.

De manera general, per poder viatjar amb l'Imserso s'han de complir una sèrie de requisits. Es poden englobar en tres blocs: residents a Espanya, espanyols residents a l'exterior i espanyols d'origen emigrant que hagin tornat a Espanya.

En el primer cas, caldrà ser pensionista: bé, per jubilació dins del sistema públic espanyol de pensions, o bé, per viduïtat, si es tenen 55 anys o més. Un altre dels requisits és ser pensionista per altres conceptes o ser receptor de prestacions o subsidis per desocupació, sempre que la persona tingui 60 anys o més.

La meva parella pot viatjar amb l'Imserso encara que no estigui jubilada?

Com a requisit també s'estableix ser titular o beneficiari de la Seguretat Social, una cosa necessària si es tenen 65 anys o més. D'altra banda, també es pot ser emigrant que hagi tornat a Espanya i, alhora, ser pensionista del país del qual es retorna.

En el segon cas, qualsevol espanyol resident a l'exterior ha de complir els requisits exigits anteriorment. Tot i això, si es resideix en alguns països de la Unió Europea, és possible tramitar aquesta gestió a través de les Conselleries de Treball, Migracions i Seguretat Social.

▶️ Vídeo del dia

I, a l'últim cas, els espanyols d'origen emigrant que hagin retornat a Espanya podran optar a aquest programa. Això podrà ser així sempre que siguin pensionistes del país o països on haurien emigrat.

Finalment, cal destacar un dels dubtes més importants que s'han plantejat fins ara: puc viatjar amb la meva parella encara que no estigui jubilada? La resposta és que sí. Qualsevol usuari d'aquest programa podrà viatjar amb la seva parella, sigui cònjuge o parella de fet, sense que hagi de complir tots els requisits anteriors.

Foto de tres persones grans sentades en un banc i somrient.
Molts jubilats depenen de l'Imserso per viatjar i conèixer llocs nous. | Getty Images

Reserves, destinacions i preus

Com comentàvem anteriorment, les persones interessades rebran una carta de confirmació. El més probable és que la rebin en els pròxims dies, tot i que el termini màxim per rebre-la s'acaba el 9 de setembre.

De qualsevol manera, un cop hagin arribat, totes aquelles persones que estiguin interessades a viatjar amb l'Imserso hauran de fer les reserves del 20 al 24 de setembre. Això sí, és important destacar que cada comunitat autònoma pot establir unes dates diferents. Per exemple, a Balears es podrà fer la reserva a partir del 22 de setembre.

Pel que fa a les possibles modalitats de viatge, l'Imserso ofereix tres opcions: cultural, platja o natural i rural. Les estades poden variar depenent de la destinació, per això, el millor és anar a una agència de viatges per rebre tota la informació al complet.