Vicky Peña, la coneguda filla de Montserrat Carulla que també ha triomfat als escenaris

L'actiu catalana Montserrat Carulla ha mort avui als 90 anys

Vicky Peña, la filla de Montserrat Carulla, en una fotografia
Vicky Peña, la filla de Montserrat Carulla, també és una actriu coneguda | Cedida

L'actriu Montserrat Carulla ha mort als 90 anys avui dimarts, 24 de novembre. Degana de les intèrprets de l'escena catalana, va iniciar la seva carrera en el teatre amateur i va completar la seva formació amb cursos a l'Institut del Teatre de Barcelona al final dels anys quaranta. No va debutar en el teatre professional fins al 1960, amb l'obra 'Soparem a casa', de Josep M. de Sagarra.

La gran trajectòria de la seva filla

La seva filla, qui és molt coneguda, és Vicky Peña, també actriu espanyola de teatre, cinema, doblatge i televisió. La intèrpret catalana, que també és filla de l'actor Felipe Peña, qui també va morir, va començar la seva carrera professional al teatre 14 anys després que la seva mare, l'any 1974. El seu debut a la pantalla gran va ser amb la película 'Cambio de sexo' de Vicente Aranda. Un any després va aparèixer a la sèrie La señora García se confiesa, amb Adolfo Marsillach.

No va ser fins a l'any 1986 que va rebre el seu primer de protagonista. Va ser en 'A Electra le sienta bien el luto', un film basat en l'obra d'Eurgen O'Neill. Onze anys després va participar en la pel·lícula 'Secretos del corazón', llargmetratge que va ser candidat a l'Oscar de Hollywood i, finalment, va guanyar quatre premis Goya, un dels quals va ser atorgat a Peña com a actriu de repartiment. Paral·lelament, la filla de Carulla ha interpretat dues vegades a Carmen Polo, la dona de Francisco Franco; la primera vegada al cinema a 'Dragon Rapide', i l'última al documental '20-N: Los últimos días de Franco' (2008).

Una carrera molt projectada en la seva mare

Per la seva notable carrera va rebre el Premi Nacional de Teatre 2009, any en què, a més, va ser l'encarregada de protagonitzar el pregó de les Festes de la Mercè de Barcelona amb la seva mare. Montserrat Carulla, per la seva banda, va passar dues temporades a Madrid i, posteriorment, va tornar a Barcelona el 1964. Des d'aleshores, va interpretar desenes de papers en el món del teatre, del cinema i la televisió i també va fer de dobladora. El 2016 es va acomiadar dels escenaris amb l'obra 'Iaia!', escrita pel seu fill Roger Peña i que va coprotagonitzar amb el seu net Aleix Peña.


Comentaris

envia el comentari