Pla general d'una activitat en grup a la residència d'avis de Solsona

Més víctimes mortals pel brot de coronavirus a una residència de Solsona

El brot detectat al centre ja ha provocat 24 defuncions en les darreres setmanes

La residència Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona continua vivint un calvari per culpa del brot de coronavirus detectat a finals de l'any passat. Aquest dimecres, s'han reportat dues noves defuncions i ja són 24 les víctimes mortals que ha patit el centre des de la detecció d'aquest brot, que ja ha afectat a més d'un centenar de persones entre usuaris i treballadors.

Tot i això, la residència intenta tornar a una situació de màxima normalitat possible. També aquest dimecres, sis residents han tornat al centre per a utilitzar les seves habitacions, fent que ja siguin 21 els usuaris que en l'última setmana han pogut retornar a la residència. L'Hospital Pere Màrtir Colomés allotja actualment 44 residents, mentre que 19 es troben del centre fora a l'espera de poder-hi tornar. Aquests 19 usuaris van ser traslladats a una residència d'Igualada, en domicilis particulars i el sociosanitari del Solsonès. El retorn en comptagotes dels residents representa una bona notícia, ja que permetrà restablir rutines i activitats regulars i aportarà importants beneficis als usuaris, segons han assegurat des del mateix centre. Pel que fa als treballadors que van donar positiu, també s'estan reincorporant de forma progressiva als seus llocs de treball. Concretament, una dotzena de treballadors ja han pogut tornar a la feina en els últims dies.

Solsona, amb els indicadors pels núvols

Les dades sobre coronavirus a Solsona no conviden molt a l'optimisme. Segons els últims informes, el risc de rebrot sent molt alt i se situa en 1.992 punts, molt per sobre dels 678 que hi ha de mitjana a tot Catalunya. Pel que fa a la taxa de reproducció, conegut com a Rt, aquest es troba a l'1,4. Una xifra lleugerament més alta que a la de la resta del país, que és d'1,09.

L'església, al costat dels afectats

En els darrers dies, a residència Hospital Pere Màrtir Colomés ha rebut el suport per part del bisbe de Solsona, Xavier Novell, que diumenge va voler celebrar l’ofici a la residència. Tot i això, lògicament, en aquest acte no hi van poder assistir les persones que han donat positiu. A més, des d'aquest mateix dilluns, els residents rebran suport espiritual i acompanyament pastoral per part de mossèn Marc Majà, rector del Seminari de Solsona i vicari general, tal com va anunciar a principis de setmana.