Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Víctor Terradellas durant la seva detenció l'any 2018

Terradellas, el president de Catmón, classificava els caps dels Mossos en funció de la seva ideologia

Lleialtat, patriotisme i afinitat amb el procés eren alguns dels criteris amb què els puntuava

Víctor Terradellas durant la seva detenció l'any 2018
Víctor Terradellas, una de les mans dretes de Puigdemont, classificava els caps dels Mossos en una llibreta | Cedida

Una llibreta trobada el 2018 en el despatx del president de la Fundació CATmón, Víctor Terradellas, entitat afí a CDC, classifica els comandaments dels Mossos d'Esquadra en funció de la seva ideologia. El document qualifica els diferents caps policials segons la seva lleialtat, patriotisme i afinitat amb el procés, segons han avançat 'El Periódico' i 'La Vanguardia'.

Són els comandaments de l'època d'abans de l'1-O, ja que hi ha apareixen noms com el major Josep Lluís Trapero i els comissaris David Piqué, Joan Carles Molinero, Joan Figuera i Manel Castellví, entre d'altres. També hi ha anotacions de tipus personal, informant sobre la seva orientació sexual o si són expolicies nacionals o exguàrdies civils.

  

Terradellas  va ser detingut en aquella operació, juntament amb 28 persones més, per una presumpta trama de subvencions irregulars a fundacions i entitats vinculades a l'espai convergent. En el passat va ser l'encarregat de les relacions internacionals de CDC.

Les característiques dels caps que estudiava

En total són 45 comandaments classificats. Hi ha definicions com ara «patriota, covard i ven fum». D'un excap a Girona diu que és un «roig» i que és membre de la Policia Nacional vinculat a partits polítics contraris al procés. També hi ha informacions sanitàries personals o fins i tot es parla de l'orientació sexual d'algun dels comandaments. La llibreta valora la seva capacitat de gestió i el seu carisma.

En el document apareixen qualificatius i definicions com  «molt roig», «molt espanyolista», «militant d'ERC», «votant del PP», «Opus», «molt religiós», «malalt», «lesbiana» o «depressió». D'un cap diu que fa llistes d'independentistes i sobre altres assegura que estan vinculats a CDC.

També et pot interessar...

  • Qui és Víctor Terradellas?

  • Investiguen una trama russa que hauria donat suport a la DUI catalana

  • El líder xenòfob dels ultranacionalistes russos ofereix asil a Carles Puigdemont

    >