La vida de Neus Català arribarà al cinema

La firma adaptarà la novel·la 'La paloma de Ravensbrück' de Carme Martí | Farà la pel·lícula la productora Principal Segona Films

Neus Català
Neus Català ha mort als 103 anys. | PrioratDiari.cat

La vida de Neus Català serà portada al cinema de la mà de la productora barcelonina Princiapl Segona Films, que ha adquirit els drets audiovisuals del llibre 'La paloma de Ravensbrück', de Carme Martí. El llibre biografia la vida de Català, empresonada als camps nazis durant la segona guerra mundial i morta l'abril amb 103 anys als Guiamets, el seu poble natal.

La idea de la productora és dur a terme un film de ficció centrat en una part de la vida de Català. La novel·la es va publicar el 2012 originalment en català sota el títol 'Un cel de plom' i va ser èxit de vendes. Roca Editorial l'ha rellançat en castellà aquesta tardor amb el nou títol. El 2015 es va adaptar al teatre amb Mercè Arànega en la pell de Neus Català.

El productor Miquel Romans ha indicat que tot i que el procés que ara comença desenvoluparà una pel·lícula de ficció, l'objectiu és recrear els fets reals viscuts per Català «amb el màxim respecte i rigor possible».

Neus Català
Neus Català va ser alliberada el 1945 de Ravensbrück. | TarragonaDigital.com


Comentaris

envia el comentari