Vídeo espectacular: Capten un grup de dofins molt actius passejant-se per la costa catalana

Els animals van aparèixer diumenge, 23 de febrer, just davant de la desembocadura del riu Tordera

Imatge d'un exemplar de dofí
Els dofins van ser vistos diumenge a la desembocadura del riu Tordera | Arxiu

Un grup de dofins mulars han aparegut aquest cap de setmana a la costa catalana deixant unes espectaculars i boniques imatges, sovint difícils de veure amb tanta claredat. En concret, els fets van tenir lloc el diumenge, 23 de febrer, just davant de la desembocadura del riu Tordera, al límit entre les comarques del Maresme i la Selva.

En concret, en les imatges es pot apreciar com un grup de dofins mulars, amb el nom científic ‘Tursiops truncatus’, va aparèixer en aquest punt de la costa catalana durant el matí del diumenge, mostrant molta activitat, ja que es va poder apreciar perfectament com entraven i sortien de l’aigua i com respiraven en el moment que s’alçaven pel damunt de la superfície marina. Aquestes són les espectaculars imatges fetes per Josep Barnés i publicades a Twitter per l’usuari Xavier Romera:

Els dofins mulars, uns clàssics al Mediterrani

Els dofins molars són una espècie molt present a la costa de Catalunya i, en general, a tot el Mediterrani. És un cetaci molt conegut pels pescadors i es caracteritza per tenir molt poca timidesa a l’hora de relacionar-se amb els humans. Acostuma a fer entre tres i tres metres i mig de llarg i acostuma a nedar més a prop de la costa que no pas en aigües obertes.


Comentaris

envia el comentari