La natura mai deixarà de sorprendre’ns, ni tampoc als més experts en la matèria. Així ho han catalogat els científics veure l’impressionant vídeo d’un peresós donant llum a dalt d’un arbre. Segons els experts, veure parir a un peresós és molt difícil, i encara més dalt d’un arbre, un fet que al ser tan estrany els científics desconeixen si és comú o no que les cries neixin penjant del cordó umbilical de la mare.
Els Steva Vela i Agustín Murillo van ser els responsables de filmar aquesta extraordinària escena. Ho van fer a prop del parc nacional del Volcán Arenal, a La Fortuna, a Costa Rica. Els guies es van detenir per tal que els turistes poguessin observar l’animal, que ja de costum costa de veure.
Però el que no s’imaginaven és que podrien presenciar una escena totalment desconeguda en el regne animal, deixant-los sense alè. El peresós, penjat en un arbre a uns 5 metres d’alçada, va donar a llum a la seva cria. Just en aquell moment, l’animal no va poder agafar la cria i aquesta va quedar penjada del cordó umbilical. Pocs segons més tard, la mare va aconseguir agafar la cria i la va començar a netejar.
Els experts totalment desconcertats
Aquestes imatges han deixat bocabadats als científics i experts en peresosos, ja que gravar una escena com aquesta és extremadament estrany. De fet, segons la Dra. Rebecca Clieffe, fundadora de la Fundació de Conservació de Peresosos a Costa Rica, «veure un peresós de tres dits donant a llum és un fet que molt poques persones han tingut la sort de presenciar».
«Els peresosos són animals reservats que viuen a la copa dels arbres dels boscos plujosos i la seva especialitat és el camuflatge. Veure’n un en plena naturalesa és una sort, però observar-lo donant a llum a l’aire lliure és gens comú», explica.
Clieffe va ser testimoni l’any 2013 d’una escena com aquesta, però en el seu cas el peresós va baixar de l’arbre per tal de donar llum a la seva cria. En ser una espècie tan difícil d’observar, els científics no tenen suficientment infirmació per saber si és normal o no que un peresós tingui el part als arbres i que cordó umbilical serveixi com a salvavides.
Gràcies a vídeos com aquests, ara podran ocupar espais buits de coneixement. És més, aquest tipus d’observacions poden proporcionar dades als experts per tal d’elaborar plans de conservació per aquesta curiosa espècie.
- També et pot interessar: VÍDEO ESPECTACULAR: Un llop ferit es passeja per les pistes nevades de Núria