Imatge del vídeo simulant un videojoc que ha difós el Gremi de Restauració de Barcelona

El Gremi de Restauració de Barcelona carrega contra el tancament del sector amb un videojoc

Es tracta d'un vídeo que simula un joc en què Sánchez, Illa, Aragonès i Vergés disparen contra el virus per tal d'evitar que els bars i restaurants tanquin

El Gremi de Restauració de Barcelona ha llançat un vídeo en les xarxes socials en què difon un videojoc imaginari on dirigents de la Generalitat i del Govern tenen la missió de gestionar la pandèmia i protegir l'economia, però intenten combatre el virus i aproven mesures que «perjudiquen» el sector.

«Ho hem fet des del Gremi per a denunciar l'actitud de la Generalitat: no volen entendre que estem sofrint moltíssim per culpa del tancament i que allargar-lo 10 dies més és dramàtic», informen fonts del Gremi, que també critica la gestió del Govern.

Els quatre personatges del videojoc són el president del Govern, Pedro Sánchez; el ministre de Sanitat, Salvador Illa; el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés, als quals es veu destruint a figures de treballadors de la restauració.

«El futur de les nostres famílies no és cap joc! La Generalitat ha de rectificar: ha d'autoritzar la reobertura de la restauració i consensuar amb el Gremi una desescalada amb condicions dignes», reivindica l'entitat que presideix Roger Pallarols.

I afegeix: «La restauració a Barcelona s'enfonsa i Sánchez, Illa, Maroto estan desapareguts: sembla que la seva única preocupació sigui aprovar els Pressupostos. No obstant això, l'Agència Tributària no descansa i exigeix impostos ajornats fins i tot amb els locals tancats».

La pròrroga del tancament de bars i restaurants, «insostenible»

El gremi considera, tal com va anunciar el passat 12 de novembre, que la pròrroga del tancament de bars i restaurants és «insostenible». L'entitat va aprofitar el comunicat per assenyalar que des de la Generalitat no s'està seguint el camí correcte, i va advertir que «s'està enfonsant l'economia». A més, va comparar que la gestió de la Comunitat de Madrid, que ha demostrat, fins ara, que és possible doblegar la corba sense parar les activitats, segons va matisar el gremi de la ciutat comtal.