Imatge d'una dona passejant amb un paraigua sota una nevada

Vídeos preciosos: La neu arriba fins a la mateixa línia de la costa a Catalunya

Han estat nevades anecdòtiques, breus i febles que han afectat, principalment, les comarques de Girona

Finalment, la neu ha arribat a diversos punts i ho ha fet fins a la mateixa línia de la costa. Els fets han passat durant la darrera nit i matinada de dissabte a diumenge amb precipitacions molt febles que han afectat les comarques del nord-est de Catalunya. Els ruixats han arribat coincidint amb la nova baixada de les temperatures que ha portat un ambient gèlid a tot el territori, i aquesta combinació ha fet que la cota de neu s’hagi desplomat fins a les mateixes platges, tot i que inicialment la cota prevista era de 200 o 300 metres.

Per tant, s’han vist flocs o ruixats febles de neu a punts com Platja d’Aro o Palafrugell, entre d’altres, així com a molts més punts de les comarques de Girona i, puntualment, del nord de les comarques de Barcelona, com ara el Maresme, Vallès Oriental o Osona. Tot i que han estat fenòmens anecdòtics  sense deixar blanc el paisatge fora de les cotes més elevades, el fenomen ha sorprès moltes persones, especialment a la Costa Brava, deixant imatges precioses com les que veiem a continuació:

Previsió per a les properes hores

De cara a les properes hores, els ruixats desapareixeran del tot i ja no s’espera neu enlloc, però aquest diumenge serà molt gèlid amb unes temperatures que, de cara a l’inici de la setmana vinent, tocaran fons amb un ambient de cru hivern com feia temps que no teníem. Excepte alguns ruixats que poden ser de neu a pràcticament totes les cotes, poca precipitació s’espera, a l’espera que, després de Reis, puguin arribar precipitacions generals amb una cota de neu que, puntualment, pot desplomar-se arreu. S’haurà d’anar seguint amb molta atenció.