Viñuales evita respondre si serà l'alcaldable de Cs a Tarragona el 2019

El líder del partit a la ciutat ja havia endegat la precampanya amb un gran acte, el maig passat

Que la polèmica sobre el Ball de Dames i Vells de Tarragona ha generat un conflicte polític en el si de Ciutadans no és pas cap secret: el diputat tarragoní al Congrés, Sergio del Campo, entrava una pregunta dirigida al govern espanyol atacant aquesta interpretació; mentre que el líder del partit a la ciutat, Rubén Viñuales, se'n desmarcava clarament. La discrepància era evident i aquest divendres al matí, Rubén Viñuales ha evitat respondre una de les preguntes dels periodistes després de la junta de portaveus a l'Ajuntament de Tarragona, on s'ha aprovat una declaració institucional en defensa del Ball de Dames i Vells a la qual PP i Cs no s'han adherit.

Viñuales no respon si serà alcaldable de Ciutadans a Tarragona

Preguntat sobre si serà ell el candidat a l'alcaldia per Ciutadans a les properes eleccions, Viñuales ha respost, d'entrada, assegurant que té «una relació gairebé eròtica» amb la ciutat de Tarragona. «Si vaig acceptar entrar en política —tot i que hi ha dies que me'n penedeixo— és perquè la meva màxima il·lusió és ser alcalde de Tarragona», ha plantejat. I ha acabat la resposta dient: «Si no és per optar a ser alcalde de Tarragona, jo no estaré en política». «I fixa't que no he respost la pregunta», ha rematat, clarament.

Viñuales ha evitat així respondre si serà o no serà l'alcaldable de Ciutadans a les eleccions municipals del proper 26 de maig de 2019. Fins ara, tothom ho ha donat per fet, tot i que el cert és que no ha estat proclamat com a candidat de manera oficial. Però el mateix Viñuales va protagonitzar un acte multitudinari al Teatre Tarragona el mes de maig passat amb una conferència on va fer les primeres promeses de la seva futura candidatura.  Tothom va llegir l'acte com el que era: una posada de llarg de precampanya del candidat a l'alcaldia. Tot i alguns rumors que l'han posat en dubte al llarg dels darrers mesos, el cert és que tothom té encara coll avall que Viñuales liderarà Ciutadans.

Ara bé, la no-resposta d'aquest divendres al matí obre la porta als dubtes. El conflicte intern fruit de la polèmica de Dames i Vells ha fet replantejar la situació al mateix Viñuales? El partit també en dubta? Per què aquesta no-resposta expressa? Caldrà estar atents al que pugui passar, en les properes setmanes, en el si de Ciutadans a Tarragona.