El rei Felip VI i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

El rei Felip i Pedro Sánchez visiten Catalunya enmig d'una gran polèmica

Visitaran la planta de Seat a Martorell, l'endemà d'anunciar-se la primera fàbrica de bateries elèctriques d'Espanya

El rei Felip VI i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, visitaran la planta de Seat a Martorell (Barcelona) aquest mateix divendres, l'endemà d'anunciar-se la primera fàbrica de bateries elèctriques d'Espanya prop de la planta, com ha explicat la ministra d'Indústria, Reyes Maroto.

Els tres assistiran al 70 aniversari de Seat, al costat del president del Grup Volkswagen, Herbert Diess; el president de Seat i Cupra, Wayne Griffiths, i la delegada del govern central a Catalunya, Teresa Cunillera.

La visita del monarca aquest divendres 5 de març a Catalunya torna a ser objecte de crítica i ha generat diverses convocatòries de protesta. 

Concentracions contra la visita del rei de bon matí

L'acte institucional es farà a les 11.30 hores, però des de primera hora han començat a Martorell tres concentracions de protesta per la visita de Felip VI i de Pedro Sánchez. Recordem que la Casa Reial està en el punt de mira des de fa molt temps i genera descontentament en part de la ciutadania. L'última informació que ha causat forta polèmica ha estat la vacunació de les infantes Helena i Cristina durant la visita al seu pare, el rei Joan Carles, que resideix a Abu Dhabi.

Els CDR han convocat per a les 9.00 hores la mobilització 'Tombem el règim' a la plaça Joan Serrats, mentre que Òmnium i ANC han convocat a les 9.30 hores al pont de la plaça 19 i al pont de l'avinguda Ca n'Amat. 

Primera fàbrica de bateries elèctriques a Espanya

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, anunciava aquest dijous que el govern espanyol crearà un consorci públic-privat amb Seat-Volkswagen i Iberdrola, i obert a altres socis, per muntar la primera fàbrica de bateries a Espanya.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El projecte permetrà desenvolupar actuacions que garanteixin a Espanya les infraestructures, instal·lacions i mecanismes necessaris per «fabricar de forma autònoma i competitiva un vehicle elèctric connectat complet», deia.

És un compromís del govern espanyol perquè Espanya «segueixi sent líder en la indústria de l'automòbil a nivell mundial», apostant per una mobilitat sostenible, segons Maroto.

També ho considera un «compromís de ser líder» en el vehicle elèctric i d'integrar tota la cadena de valor, brindant a la planta de Seat a Martorell una fàbrica de bateries a prop, cosa que facilitarà la logística i la feina.

En aquesta línia, Ciutadans ha criticat aquest matí a TV3 que la notícia fossin les concentracions contra la visita del rei a Catalunya, en comptes del projecte.