Santi Vila va aixecar totes les sospites el passat cap de setmana, tal com va explicar CatalunyaDiari, per un viatge a Bèlgica amb la seva parella: el dubte era si havia visitat Puigdemont a Waterloo. El cert és que no sabem si el va visitar, però en tot cas, la retrobada entre tots dos ja s'havia produït setmanes enrere sense que hagi transcendit fins aquest dimecres, dia 12 de febrer,
Vila ho explica al llibre que acaba de treure, 'Vèncer i convèncer', i hi ha aprofundit aquest dimecres en una entrevista a RAC1. La cita va ser a finals de l'any 2019 a Waterloo, després de dos anys sense veure's. «Aquella trobada va anar bé», ha explicat Vila. «Feia dos anys que no ens vèiem, tot i que havíem intercanviat un parell de cartes. En la segona li vaig dir que, si li semblava bé, quan recuperés el passaport i pogués sortir d'Espanya, el primer que faria seria anar-lo a veure a ell», ha explicat l'ex conseller.
[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]
«Després de dos anys de no veure'ns, semblava que feia una setmana que no ens havíem vist: vam tornar a riure i a plorar, a tenir les mateixes complicitats i les mateixes discrepàncies», ha detallat Vila, que ha dit que la trobada va durar «moltes hores» i que va ser a soles, però no ha volgut donar més detalls «perquè forma part de l'esfera privada de la vida».
Vila no ha pagat encara la fiança de Sixena
A banda de la trobada amb Puigdemont, l'exconseller de Cultura, Santi Vila, considera que «objectivament parlant» de la seva fiança pel cas Sixena «se n'hauria d'haver fet càrrec la Generalitat». Vila ha assegurat que ha parlat amb la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i que el departament «no sap de quina manera fer-ho». «Teníem una assegurança de responsabilitat civil que està fallant més que una escopeta de fira», ha dit l'ex conseller.
Vila va demanar aquest dimarts al jutjat d'instrucció 3 d'Osca un mes més per aconseguir la fiança de 216.000 euros pel cas de desobediència per no haver lliurat a l'Aragó les 44 obres d'art de Sixena del Museu de Lleida. Santi Vila ha recordat que, quan es van negar a lliurar les obres del Museu de Lleida a l'Aragó, es van limitar a complir la llei catalana i el que es decidia a les reunions del govern.
Vila va demanar al gener ajuda a la Caixa de Solidaritat, però se li va denegar. L'ex conseller Lluís Puig, en canvi, va abonar al desembre el 88.000 euros que li demanava el magistrat a través de la Caixa de Solidaritat. Vila creu que a ell se li ha denegat per «qüestions polítiques», a més de ser una quantitat superior.